VIDEO: Kreće veliko FER Esports Championship natjecanje

0
58

Esports sekcija zagrebačkog FER-a kroz iduća dva mjeseca organizira veliko esports natjecanje u video igrama pod nazivom FER Esports Championship (FEC) pod medijskim pokroviteljstvom naše izdavačke kuće VIDI.

Cilj natjecanja je promocija studentskog esporta kao i informiranje javnosti o radu FER esports sekcije u okviru projekta "Nadogradnja informatičke i popratne opreme za potrebe esports sekcije FER-a".

Iz tog projekta se sufinanciralo osuvremenjivanje laboratorija A102 na FER-u u svrhu razvoja i promocije esporta kroz studentske i srednjoškolske turnire koji će se održavati u tom laboratoriju. U organizaciji turnira sudjeluju isključivo volonteri FER esports sekcije, a natjecanje na turnirima će biti besplatno i moći će se prijaviti svi građani koji to žele, bez obzira bili studenti, srednjoškolci, zaposlene osobe ili Pro gaming timovi.

Kvalitetnom opremom stvoren je prostor koji omogućava, između ostalog, okupljanje u studentskoj zajednici i poticanje sportskog i akademskog duha, a dugoročni cilj projekta je postaviti temelje za održavanje velikih esport turnira, sveučilišnih i državnih prvenstava, ali i svih ostalih sličnih turnira koji će se pojaviti u budućnosti.

Za prvi FER Esports Championship odabrano je 5 esports naslova – League of Legends, Dota 2 i CS:GO za PC računala te PES 2020 i Crash Team Racing za PS4 konzole, kao što možete vidjeti u ovom videu.

FER esports je objavio da su već krenule online prijave za Dota 2 turnir koji će se održati u dvije faze. Prva faza sastojati će se od eliminacije po grupama koje će se provesti za vikend (14.3. i 15.3.2020.), a druga faza od glavnog eventa na fakultetu tjedan dana nakon kvalifikacija (21.3. i 22.3.) na samome FER-u. Prijave su otvorene od 4.3.2020. do 11.3.2020. Prijaviti se mogu samo timovi, ne prihvaćaju se pojedinačne prijave igrača.

Svoj tim za DOTA 2 turnir možete prijaviti putem ove poveznice.

Što se tiče turnira u ostalim igrama, prijave za njih idu kasnije, a svima zainteresiranima se preporuča da prate FER esports Facebook i Instagram stranice, jer će se tamo objavljivati i ažurirati sve nove informacije vezane za FEC natjecanja.

Original Article