VIDEO: Kamper koji nazivaju kopnenom jahtom

0
205

Novi njemački proizvođač vozila za kampiranje Dembell predstavio je svoj Motorhome kamper koji nazivaju jahtom na kotačima. Izrađen na temelju Mercedesovog kamiona, ovaj kamper doista djeluje poput kopnene luksuzne jahte, dolazi s interijerom koji se može razvući na tri strane, luksuznim interijerom za sve potrebe, a ovisno o modelu u sebi može sadržavati i garažu u koju možete smjestiti bicikle, motocikle, male automobile ili čak sportski superautomobil.

Dambell kaže da je dizajn kampera talijanski i da je ideja bila na cestu dovesti interijer po uzoru na jahte poznatog branda Azimut, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Interijeri Motorhomea sadrže sobe odvojene poluprozirnim staklenim vratima, drvene podove koji se uklapaju u dizajn zidova, a glavni stambeni prostor "master suite", može se povećavati ekspanzijskim modulima. U interijeru ćete pronaći i luksuzni namještaj i dekor, koji uključuju "kraljevski krevet", "direktorske" stolce, zidne svjetiljke, keramički WC i umivaonik, ambijentalnu rasvjetu, kamene kupaonske obloge i kožne presvlake za sofu.

U kokpitu se nalaze luksuzna auto sjedala za 4 osobe koja se prema potrebi mogu okretati prema unutra, a iza njega se nalazi blagovaonica koja se može razvući u dnevni boravak.

Na sličan način možete povećati i veličinu kuhinje koja se također razvlači pomoću ekspanzijskog modula i opremljena je luksuznim kućanskim aparatima koji uključuju indukcijski štednjak, hladnjak od 224 litara, perilicu posuđa i mikrovalnu pećnicu.

U dnevnom boravku i glavnoj spavaonici nalaze se televizori velikih dijagonala, a čitav je kamper opremljen zvučnim sustavom Bosea.

Iza kuhinje s lijeve strane nalazi se mali hodnik iz kojeg desno možete ući u luksuznu kupaonicu ili produžiti ravno do "master" spavaonice.

Da bi ugođaj jahte bio potpun, ispod spavaonice se nalazi garaža koja se nudi u tri opcije, kao spremište za bicikle, garaža za male gradske aute, ili za sportske kupe automobile dužine do 450 cm, pa Dembell kaže da u kampiranje možete povesti i Ferrari California sportski superautomobil.

Putnici na raspolaganju imaju i fotonaponski sustav s krovnim sunčevim pločama, ugrađeni generator električne struje te rezervoar za svježu vodu od 1.000 litara, dok se grijati možete u kombinaciji podnog grijanja i zidnih radijatora.

Za sada još nije u planu uzletište za helikopter, ali možda i to dođe i inačici 2.0.

Dembell je svoj Motorhome kamper predstavio početkom godine pozvanim VIP gostima, a javno predstavljanje će održati na sajmu Düsseldorf Caravan Salon, kada bismo trebali saznati i cijenu ove cestovne jahte koja sigurno neće biti mala.

Original Article