VIDEO: Jahaći AI robot jednorog za djecu

0
164

Roboti psi su zanimljivi strojevi, ali je teško zamisliti da će si ih netko normalan kupiti za zabavu i šetnju parkom. No ako spojite značajke igračke, umjetne inteligencije, autonomnog robota, prijevoznog sredstva i mitološkog bića u jedan proizvod, dobit ćete nešto što bi sva djeca na ovom planetu mogla obožavati.

Kineski robotički startup XPENG Robotics predstavio je prototip svojeg budućeg robota jednoroga namijenjenog upravo djeci, kojeg bismo mogli nazvati ultimativnom igračkom budućnosti jer nudi znatno više od igračke.

Četveronožni robot izgleda stiliziranog jednoroga dolazi sa sustavom autonomnog kretanja i umjetnom inteligencijom, što mu omogućuje kretanje raznim vrstama terena, prepoznavanje objekata, zaobilaženje prepreka i "emocionalnu interakciju" s djecom, što uključuje razgovore, pjevanje pjesmica, igranje s loptom, a klinci će ga čak moći i zajahati te koristiti ka prijevozno sredstvo u kući i na otvorenom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kineska tvrtka zasad ne odaje previše detalja o tome koliko će robot biti doista pametan i hoće li imati neke edukacijske sposobnosti, no sigurni smo da će ga klinci obožavati.

Također još nije poznato ni koliko će koštati, no vjerujemo da ne bi smio biti skup kao Spot koji se prodaje za 75 tisuća dolara jer će u protivnom biti jako malo roditelja koji će si ga moći priuštiti.

Definitivno igračka budućnosti, pogotovo za doba izolacije i držanja distance.

Original Article