VIDEO: iPhone aplikacija za bezbolni prelazak na Android

0
56

Slično kao što radi Apple, Google želi nagovoriti korisnike konkurentskog ekosustava da prijeđu na njegovu platformu, pa proces prelaska s iPhonea na Android želi učiniti čim jednostavnijim.

Premještanje svih podataka s jednog uređaja na drugi velika je prepreka u toj migraciji pa je Google lansirao novu aplikaciju koja je posebno namijenjena korisnicima iPhonea koji planiraju prijeći na Android.

Nazvana jednostavno Switch to Android, nova aplikacija za iPhone sada je dostupna u App Storeu, te pomaže u jednostavnom prelasku na Android, a posebno olakšava premještanje kontakata, kalendarskih događaja, fotografija i videozapisa s iPhonea na Android uređaj. Nadalje, aplikacija nudi i druge preporuke, kao što je isključivanje iMessagea za primanje poruka na novim uređajima, dok također nudi pomoć pri kopiranju fotografija i videozapisa s iClouda, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Googleova aplikacija Switch to Android pomaže vam da brzo i sigurno premjestite vaše najvažnije vrste podataka – fotografije, videozapise, kontakte i kalendarske događaje – na potpuno novi Android uređaj bez ikakvih problema. Aplikacija vas također vodi kroz druge važne korake za postavljanje vašeg uređaja, kao što je isključivanje iMessagea kako ne biste propustili tekstualne poruke od prijatelja i obitelji. Aplikacija će od vas tražiti niz dopuštenja kako bi se podaci vašeg iPhonea mogli premjestiti na vaš Android uređaj", stoji u opisu aplikacije.

Googleova nova aplikacija zahtijeva najmanje iOS 12 ili noviji, tako da se u teoriji može instalirati na većinu iPhone uređaja.

Kao što smo rekli, Googleov glavni cilj je pružiti korisnicima iPhonea bezbolno iskustvo kada je u pitanju odustajanje od svojih Apple uređaja i prelazak na Android, a vrijeme će pokazati je li im Switch to Android u tome pomogao.

Original Article