Video igre drastično pojačavaju američku ekonomiju

0
62

Prema istraživanju Entertainment Software Association (ESA), igrice ne pružaju samo zabavu i jedinstvena interaktivna iskustva već i ozbiljno pokreću industriju inovacija koja ima značajan uticaj na ekonomiski rast i nova radna mesta u SAD.

Američka industrija video igara je učestovala sa 90,3 milijardi dolara u godišnjoj ekonomskoj proizvodnji, a u istovremeno kreirala je i skoro 430,000 novih radnih mesta. Oko četvrtina radnika koji su zaposleni u industriji beleži prosečna godišnja primanja preko 121,000 dolara, a pored toga aktivnosti vezane za industriju generišu oko 12,6 milijardi federalnih, državnih i lokalnih poreza. Na zvaničnom sajtu možete pogledati i deset država koje su najviše učestvovale u ekonomskom progresu i koliko je radnih mesta popunjeno u kojoj državi ko i druge detaljne podatke.

Izveštaj asocijacije opisuje i kako industrija doprinosi razvoju inovativnih, dalokosežnih tehnologija kao što je VR, napredno programiranje i učenje mašina kao i efekat prelivanja koji poseduje. Video igre su se pojavile kao spoj tehnologije i vizuelne umetnosti, kreativnosti, pripovedanja i biznisa zabave. Ovo prelivanje u druge sfere je naravno dovelo do bolje izloženosti prosečnim korisnicima tako da su amerikanci različitih godina, pola i drugih demografskih mera počeli da pronalaze pozitivne koristi od igranja video igara.

Po računici, 64% odraslih u americi i 70% osoba ispod 18 godina redovno igraju video igre a prosečna starost gejmera je 35-44 godine. Konačno možemo da izađemo iz naših gejmerskih podruma i budemo prihvaćeni kao jednaki članovi zajednice. Samo još ovaj nivo da pređem i obećavam.

The post Video igre drastično pojačavaju američku ekonomiju appeared first on PLAY!.

Original Article