VIDEO: I Harley ima električni bicikl

0
201

Kada je prije nekoliko godina Harley-Davidson predstavio svoj prvi električni motocikl LiveWire, mnogi fanovi su bili jako skeptični jer su smatrali da to predstavlja svetogrđe prema legendarnom brandu poznatom po karakterističnom zvuku benzinskog motora, no nakon što su ga bili u mogućnosti testirati širom SAD-a, shvatili su da električni Harley može biti jednako lijep i zabavan kao i klasični modeli.

Sada je Harley krenuo za još jedan korak dalje, predstavljanjem svojeg prvog električnog bicikla pod nazivom Serial 1, čije ime je nadahnuto prvim modelom Harley-Davidson motocikla iz 1903. godine.

Čak što više, Harley-Davidson je najavio da će svoj biznis s električnim biciklima pokrenuti u okviru zasebne spin-off kompanije Serial 1 Cycle.

Već iz samog izgleda bicikla se vidi da Harley puca na nostalgiju, pa bijele gume, kožno sjedalo, starinske ručke i zakrivljeni okvir u retro stilu, jasno upućuju na poveznicu s počecima kompanije i industrije motocikala uopće, kao što možete vidjeti u ovom videu.

U ovom trenutku još nisu objavili nikakve specifikacije vezane uz snagu motora, bateriju i domet, a ne izlaze još ni sa cijenom, pa zasad ne možemo reći hoće li bicikl biti zanimljiv i običnim ljubiteljima električnih bicikala, ili će ga biti spremni platiti samo zagriženi fanovi branda.

Na službenoj web stranici nalazi se odbrojavanje koje u trenutku pisanja ovog teksta iznosi 16. dana i 20 sati do početka prodaje, no pretpostavljamo da ćete po isteku tog roka moći obaviti samo predbilježbe.

Original Article