VIDEO: Hyundai Elevate je auto koji vozi i hoda

Na CES 2019 sajmu možete vidjeti veliki broj automobila i tehnologija vezanih uz automobilsku industriju budućnosti, poput autonomnih sustava i električnih/hibridnih pogona, a Hyundai je predstavio smanjeni model svojeg konceptualnog vozila pod nazivom Hyundai Elevate koji djeluje poput neke nove inačice Marsovog rovera, no namijenjen je za korištenje na Zemlji.

Ovo neobično vozilo u osnovnom obliku djeluje poput „kombija“ futurističkog dizajna, no njegovi kotači se nalaze na nogama koje se mogu zasebno izbacivati i pokretati kako bi mogao svladavati sve vrste terena. Ukoliko je teren previše zahtjevan za vožnju na kotačima, auto pomoću tih nogu doslovce hoda, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Obzirom da se radi o konceptu za sada nije poznato ima li Hyundai ikakvih konkretnih planova da ovo neobično vozilo dovede na tržište. Posebno ga vide korisnim za akcije spašavanja na teškom i nepristupačnom terenu, a nama djeluje i kao dobra tehnologija za pomoć pri parkiranju. Nekako ipak mislimo da će se prije naći na Marsu nego na Velebitu.

Original Article