VIDEO: HTC predstavio Vive Cosmos headset

HTC je na CES-u predstavio novi VR headset pod nazivom Vive Cosmos, koji nije namijenjen profesionalcima i korisnicima dubljeg džepa kao postojeći Vive headsetovi, već "običnom puku", odnosno korisnicima koji žele uživati u VR igranju i korištenju VR aplikacija bez da dođu na rub bankrota.

Mada tehnički detalji vezani uz novi headset još nisu poznati, HTC kaže da ćete uz Cosmos igrati video igre i uživati u novim "društvenim iskustvima" te ga koristiti na HTC-ovom novom servisu za igranje putem pretplate pod nazivom Viveport Infinity.

Ono što se zasad zna o Cosmosu je da posjeduje bočno postavljene kamere i drugu generaciju kontrolera koji djeluje vrlo nalik onom koji je Oculus napravio za Rift. HTC kaže da Cosmos neće trebati nikakve senzore za rad, što znači da će kamere s prednje i bočne strane biti zadužene za prostorno praćenje. Čini se kako postoji mogućnost da ga osim na PC spajate i na pametni telefon, kao što se može naslutiti u ovom videu.

Što se tiče novo predstavljenog servisa Viveport Infinity, on će vam omogućiti da počevši od "Vive Daya", koji se obilježava 5. travnja 2019, preuzimate i igrate više od 500 VR naslova koji se nalaze u bazi bez ikakvih ograničenja. HTC kaže da će ovaj model neograničene pretplate pružiti članovima uštedu više tisuća dolara na VR sadržajima, no zasad još ne kažu koliko će iznositi mjesečna pretplata.

HTC je na sajmu predstavio i novu inačicu Vive Pro headseta koja posjeduje integriran sustav praćenja oka Vive Pro Eye, što znači da ćete igrama i sadržajima moći upravljati pogledom. HTC-ovo praćenje očiju već je integrirano u jednu bejzbol simulaciju, odnosno igru "MLB Home Run Derby VR" te omogućuje korisnicima potpunu kontrolu izbornika bez tradicionalnog kontrolera.

Original Article