VIDEO: Holo filmovi i VR igre u vašem autu

Audi je ne CES 2019 sajmu predstavio električni E-Tron automobil sa sustavom autonomne vožnje, koji u sebi posjeduje konceptualni zabavni sustav pod nazivom Holoride. Ukratko rečeno, ideja je da vam tijekom vožnje budućim autonomnim vozilima nikada ne bude dosadno, jer čak i kada prolazite najdosadnijim ulicama i autocestama s ružnim vizurama, imat ćete pogled na neka potpuno drugačija zbivanja, zahvaljujući VR headsetu koji će vam biti na raspolaganju u Audijevom autu.

Holoride sustav koji je razvijen u suradnji s Disneyem, zamišljen je tako da spaja podatke sa senzora auta (ubrzavanje, skretanje, kočenje, zaustavljanje) sa sadržajima VR igre ili filma, na način da to odgovara stvarnom kretanju, pa će vam krajolici na cesti s "crtićkom" grafikom prolaziti istom brzinom kao i u stvarnom kretanju, dok će skretanje ili ubrzavanje auta pratiti vizualni sadržaji koji također odgovaraju stvarnosti, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Drugim riječima, vaš auto će postati neka vrsta gaming sjedala s "force-feedbackom", što će vam pružiti jedno potpuno novo iskustvo vožnje i znatno skratiti vrijeme putovanja, ili kako kaže Audi, "ako auto skrene, vi ćete u VR okolišu sa svojim svemirskim brodom skrenuti prema neprijateljskoj letjelici, a ako E-Tron ubrzo, vaš svemirski brod će učiniti isto".

Sretni posjetitelji CES 2019 sajma imali su priliku i sami isprobati demo Marvel's Avengers: Rocket's Rescue Run u Audi E-Tronu i svi su komentirali da ih je igra toliko uvukla da su u potpunosti zaboravili da se uopće voze u autu.

Audi kaže da su računala autonomnih automobila dovoljno jaka da se podaci s njihovih kamera i senzora dodatno mogu iskoristiti za potrebe ovakve VR zabave. Mada nam nije nam poznato izaziva li Holoride kakvu mučninu ili morsku bolest, svakako bismo ga voljeli probati.

Original Article