VIDEO: GPU dongle poboljšava sliku starih konzola

Tvrtka Marseille Inc na Indiegogou je skupila 2.434.175 kuna (umjesto traženih 329.405 kn) 16 dana prije isteka crowdfunding kampanje za mali GPU dongle mClassic koji je u stanju poboljšati grafiku mnogim retro, ali i novijim igraćim konzolama.

Kada dongle priključite na bilo koju konzolu koja posjeduje HDMI izlaz i na nju potom spojite HDMI kabel koji ide na televizor, dobit ćete značajna poboljšanja grafike. Prema tvrdnji proizvođača, mClassic će donijeti poboljšanja grafike i upscaling rezolucije na brojnim novim i starim konzolama, uključujući PS4 Pro, Xbox One S, Nintendo Switch, XBox360, PS3, Gamecube, Dreamcast i mnoge druge. Drugim riječima, sve igre, stare i nove moći ćete igrati na svojem 4K televizoru u višoj rezoluciji s boljom i glađom grafikom, detaljnijim teksturama i povećanom dubinom boja, što znači da će vaše retro igre izgledati moderno, kao što možete vidjeti u ovom videu.

To znači da ćete za 455 kuna, koliko traže u "early bird" ponudi, dobiti gadget s integriranim grafičkim procesorom koji će poboljšati video output spojenog uređaja upscalingom, anti-aliasingom i drugim tehnologijama post procesiranja, a osim u igrama poboljšanja ćete dobiti i u filmovima.

mClassic podržava upscaling na 1440p/60 fps na PS4, Xbox One i Nintendo Switch konzolama te upscaling Blue-ray sadržaja na 4K rezoluciju uz 24 fps, no najviše koristi ćete dobiti u igrama koje se vrte na starim konzolama, a tu je i retro mod koji ima output u 4:3 omjer slike koji se koristio u doba kada su te konzole bile popularne umjesto 16:9 omjera koji koriste današnji televizori, pa možete birati kakav izgled želite.

U svakom slučaju, ovo bismo rado voljeli probati jer do sada taj famozni "upscaling" u televizorima nikada nije funkcionirao onako kako su tvrdili, pa je pitanje može li to promijeniti ovaj mali dongle.

Original Article