VIDEO: Garminov biciklistički radar postao još pametniji

0
76

Prije nekih 7 godina Garmin je lansirao svoj stražnji biciklistički radar Garmin Varia, koji upozorava bicikliste kada im se s leđa približava neko vozilo.

Sada je lansirao novu inačicu pod nazivom Varia RCT715, koja u sebi sadrži i kameru koja se putem Varia aplikacije povezuje s Garmin Edge biciklističkim računalom (ciklometrom), pametnim satom ili mobitelom.

Kao i originalna verzija, uređaj šalje radarske impulse koji se odbijaju od vozila koja se približavaju s udaljenosti do 140 m. Kako modul prima te reflektirane signale, obavještava vozača zvučnim signalom i zaslonom u boji na njegovom ciklometru/satu/telefon. Zelena znači da je sve u redu, žuta da se vozilo približava, a crvena da se vozilo približava velikom brzinom.

Osim toga, LED stražnje svjetlo uređaja automatski počinje brže treptati kada se detektira vozilo, kako bi bolje privuklo pažnju vozača automobila, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kamera od 1080p/30fps kontinuirano čuva snimke ceste iza bicikla. Ako integrirani akcelerometar otkrije da je došlo do sudara, snimka neposredno prije, tijekom i nakon incidenta bit će snimljena na priloženu 16 GB SD memorijsku karticu. Videozapisu se naknadno može pristupiti putem aplikacije za korištenje u eventualnim pravnim postupcima.

Uređaj je dostupan putem Garminove web stranice, a cijena mu je 399,99 USD.

Original Article