VIDEO: Gadget koji kuca ritmom vašeg srca

0
14

Član online zajednice uradi sam majstora Instructables pod nadimkom Sharathnaik, izradio je doista zanimljiv i jedinstven gadget koji si možete i sami napraviti prema njegovim detaljnim nacrtima i uputama na ovoj poveznici

On je pomoću Arduino Nano razvojne pločice, 3D printanih dijelova, servo motora i nekoliko dodatnih senzora koji uključuju MAX30100 Pulse Oximeter SpO2 s Heart-Rate senzorskim modulom, napravio vizualizator srčanih otkucaja s kavim se još nikada nismo susreli, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ukoliko u ovo doba karantene i izolacije posjedujete kod kuće 3D printer, Arduino Nano i naručite par dodatnih komponenti preko interneta "za siću", dobit ćete vlastito "srce na stolu", koje nikoga tko ga vidi neće ostaviti ravnodušnim.

"Svi smo imali prilike osjetiti ili čuti kako naše vlastito srce kuca, ali nitko ga nije imao prilike vidjeti. To me je natjeralo da započnem s ovim projektom. Jednostavan način za vizualizaciju otkucaja srca korištenjem senzora srčanih otkucaja ujedno će vam omogućiti da naučite osnove elektronike i robotike, ali i pružiti ućitak kada ga koristite i gledate kako radi", navodi Sharathnaik.

Glavni element koji si morate nabaviti je MAX30100, integrirano rješenje za pulsnu oksimetriju praćenja rada srca koje se prodaje po cijeni od nekih 2 dolara, a sadrži dvije LED lampice, fotodetektor, optimiziranu optiku i low-noise analogno procesiranje signala kako bi detektirao pulsnu oksimetriju i signale srčanog ritma kada na njega postavite prst.

Ako ste tražili jedan potpuno originalan Arduino projekt koji je drugačiji od svih koje ste imali prilike vidjeti do sada, s ovim nećete pogriješiti.

Original Article