VIDEO: FiLMiCova multi kamera stiže na iPhone 11

0
39

Korisnici Appleovih telefona s iOS 13 OS-om napokon su dobili aplikaciju Double Take tvrtke FILMiC Pro, odnosno mogućnost istovremenog video snimanja pomoću više kamera ugrađenih u Appleov telefon, što je najavljeno još tijekom predstavljanja novih uređaja u rujnu prošle godine.

Ova besplatna aplikacija donosi različite opcije za pojedine modele telefona s iOS-om 13, uključujući i neka ograničenja. Na primjer maksimalna rezolucija je 1080p, a ako koristite iPhone XS, XS Max ili XR, nećete moći koristiti istovremeno snimke s obje stražnje kamere, već samo jednu koju ćete moći miksati sa slikom prednje selfie kamere. No kod najnovijih Appleovih telefona iPhone 11 Pro i Pro Max moći ćete istovremeno snimati sa širokokutnom i ultraširokokutnom kamerom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

FILMiC posebno naglašava jednostavnost korištenja Double Take aplikacije. Prije snimanja ćete odabrati kamere koje želite koristiti, frame rate (24, 25 i 30 fps), postaviti fokus, a nakon toga možete zadati što želite da se vidi na zaslonu poput opcija split-screen i slika-u-slici. Kada snimite video, on će biti u h.264 datoteci koja se može eksportirati u Camera Roll za dalje editiranje.

Vjerujemo da će ovo dovesti do značajnog povećanja broja video blogera, barem među onim korisnicima koji posjeduju novije iPhoneove.

Original Article