Na ovogodišnjem Geneva Motor Showu, Fiatov šef za EMEA regiju Luca Napolitano, predstavio je koncept automobila pod nazivom Fiat Centoventi (Fiat 120), čije ime dolazi u čast velike obljetnice poznatog talijanskog proizvođača automobila.

Ovaj auto kojeg smo mi odmah prozvali "električnim Fićom" (iako ga neki zovu električnim Pandom zbog veće sličnosti), prodavat će se u osnovnoj sivoj inačici, no biti će nadogradiv i prilagodljiv, pa će si ga svatko moći urediti prema vlastitim željama. To znači da ćete moći odabrati jedan od 4 paketa boje, 4 tipa odbojnika i četiri vrste kotača, a moći ćete birati i između mekanog krova i krova na kojem se nalaze solarne ploče, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kako bi bio dostupan širim masama, Fiat će ga prodavati s malim baterijskim paketom koji će vam omogućiti oko 100 km vožnje s jednim punjenjem, no i to će također biti modularno, pa ćete moći dokupiti ili rentati dodatne pakete kako bi vam se domet povećao i do 500 km. Drugim riječima, auto s osnovnim baterijskim paketom će vam služiti za gradsku vožnju, a kada se spremate na veći put moći ćete u ovlaštenom Fiatovom servisu na određeno razdoblje posuđivati dodatne pakete.

Kada si sredite vanjštinu i pogon, moći ćete na sličan način prilagoditi i interijer brojnim dodacima koji uključuju zamjenska sjedala, držače čaša, naslone za glavu, jastuke i presvlake za sjedala te zvučni sustav.

Fiat također ima i neobičnu ideju da na stražnji branik postavite digitalni banner s propagandnom porukom i na taj način zarađujete nešto love od tvrtki koje će vam plaćati za takvo oglašavanje.

Fiat za sada nije objavio tehničke specifikacije vozila, kao ni kada će Centoventi stići na tržište, a nije nam poznata ni okvirna cijena, koja bi ovaj auto po Fiatovim riječima trebala približiti masama. Koliko biste vi dali za električnog Fiću možete nam napisati u svojim komentarima.

Original Article