VIDEO: Električni mikroauto kreće u prodaju

0
124

Švicarska tvrtka Micro Mobility Systems AG objavila je cijene i započela s primanjem predbilježbi za svoj neobični mali električni autić Pioneer Series Microlino, koji će vas koštati 18.500 eura, odnosno oko 139.084 kuna.

Microlino prilično podsjeća na legendarnu talijansku Isettu iz pedesetih godina prošlog stoljeća, no dolazi s punokrvnim električnim motorom, a spada u klasu takozvanih L6e/L7ekvadrocikala, što znači da se može nazvati hibridom automobila i Quada.

Auto dolazi s baterijskim paketom od 10,5 kWh koji bi vam trebao omogućiti oko 177 km vožnje s jednim punjenjem, a dolazi u dvije boje, tzv. Torino Aluminum (sivom) i Atlantis Blue (plavom), kao što možete vidjeti u ovom videu.

Motor od 12,5 kW trebao bi omogućiti maksimalnu brzinu od 90 km/h, pa je jasno da je ovaj autić namijenjen isključivo za gradsku vožnju na kraćim relacijama i mogao bi vam uvelike olakšati parkiranje u zagušenim gradskim središtima.

Uz auto dolaze odvojivi Bluetooth zvučnici, a Micro kao opciju nudi mogućnost da vam ga isporuče s Micro e-romobilom integriranim u prtljažnik.

Isporuke Microlina započinju kupcima u Švicarskoj ovog ljeta, dok će ih u četvrtom kvartalu početi isporučivati na njemačko i talijansko tržište, a 2023. godine širom Europe.

Kupci će prilikom narudžbe moći odabrati baterijske pakete od 6, 10,5 i 14 kWh, pa biste s najjačim u idealnom scenariju mogli prijeći do 200 km.

Tvrtka kaže da je interes kupaca ogroman, no ove godine za žele koncentrirati na kvalitetu, a ne kvantitetu, pa nemaju namjeru povećavati produkciju koja će u prvom valu iznositi samo 900 primjeraka.

Original Article