VIDEO: Električna trokolica za prijevoz tereta i djece

0
51

Finski startup Ouca Bikes razvio je praktični električni teretni tricikl. Ovo vozilo na tri kotača može nositi do 259 kg tereta, odnosno opreme, alata ili paketa u svojoj velikoj prtljažnoj kutije s prednjim utovarom. To je veća nosivost od nekih električnih četverocikla, a Ouca također može poslužiti i kao minibus za prijevoz do osmero djece.

Bez obzira na opterećenje, Ouca e-drive s integriranim automatskim mjenjačem omogućuje glatku i stabilnu vožnju.

Ouca je svoju platformu s produženom šasijom razvio s namjerom da postane najrobusnije, ekološki prihvatljivo rješenje za prijevoz tereta.

Planira lansirati bicikl u namjenskim varijantama Space i Transport, a unutrašnjost kapsule može se prepoloviti policom ili ostaviti otvorenom od ravnog poda tereta do poklopca. I poklopac i brava na prednjim vratima osiguravaju sadržaj iznutra, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ključ snage tricikla Ouca leži u njegovom potpuno integriranom električnom pogonu Revonte. Ouca još nije detaljno opisao specifikacije, ali Revonte One koji je predstavljen 2020. godine uključuje integrirani automatski bezstupanjski mjenjač i napaja ga litij-ionska baterija između 540 i 2800 Wh.

Mjenjač je dizajniran da se neprimjetno brine o mijenjanju brzina tako da se vozač jednostavno može usredotočiti na pedaliranje punom parom, a sustav uključuje i vožnju unazad.

Ouca Bikes će predstaviti svoje trokolice na Eurobike showu ovaj mjesec kada bismo mogli saznati više detalja o njima i cijene.

Original Article