VIDEO: E daska za surfanje samobalansira

0
179

Električne daske za surfanje prilično su zabavne igračke za ljetne ludorije, no da biste ih mogli koristiti potrebno je puno vještine kako biste savladali balansiranje i više se vozili na njima nego padali u vodu.

Tvrtka Fliteboard razvila je novu električnu dasku s hidrokrilom pod nazivom Level Board, koja će omogućiti i početnicima da nakon samo nekoliko minuta uživaju u stabilnom "letu" iznad površine vode, zahvaljujući ugrađenom samobalansirajućem žiroskopskom sustavu kojim upravlja ugrađeno računalo.

Temeljem senzorskih podataka o pozicija vašeg tijela i daske u svakom trenutku, računalo će žiroskopskom sustavu davati upute za korekciju položaja daske tijekom vožnje u realnom vremenu, što znači da ćete uvijek biti u idealnom položaju pa nećete postati žrtva fizike gibanja i inercije, jer će daska surađivati s vašim tijelom bez obzira u kojem se položaju nalazili, koliko ubrzavali ili mijenjali smjer kretanja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pored toga, daska radi i u suradnji s aplikacijom pametnog telefona u kojoj možete zadati stupanj asistencije u vožnji, maksimalnu brzinu (koja može iznositi do 30 km/h) te unositi podatke o svojoj težini i visini, kako bi računalo upravljalo vašom vožnjom na najoptimalniji mogući način.

Level Board će se pojaviti na tržištu tijekom 2022. godine i to u dva modela, Level Board od 2 metra i Level Extend od 2,1 m koja omogućuje veću težinu osobe do 120 kg i dužu vožnju do 2 sata s jednim punjenjem baterije u odnosu na manji model, koji možete voziti 1,5 sati u komadu.

Sve ove zanimljive tehnološke značajke morat ćete dobro platiti, jer mada konačna cijena nije objavljena, očekuju da će iznositi oko 12.000 američkih dolara (75.766 kn), što znači da ćete u vodenoj jurnjavi uživati na gadgetu koji će koštati kao manji novi auto pa tko voli nek izvoli.

Original Article