VIDEO: Dvostruki jet ski s kabinom

0
42

Tražite li ovo ljeto za vodene sportove ili jurnjavu morem nešto brzo, ludo i originalno, a ne može vas zadovoljiti obični jetski (vodeni skuter), kao ni gliser, tvrtka Shadow Six za vas ima neku vrstu hibrida pod nazivom Shadow Six Typhoon.

Oni su izradili prvo AUV (aquatic utility vehicle) plovilo koje se sastoji od dva jetskija na koja je montirana kabina, što na kraju rezultira nečim nalik na vodeni quad, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Proizvođač kaže da se u kabini mogu smjestiti 3 osobe, a pogon mu pružaju dva 1,8-litrena Yamaha GP1800R SVHO jetski motora, iz kojih se dobiva oko 250 konja snage (po svakom).

Pored toga Shadow Six u ponudi ima i dodatne kitove koji snagu i brzinu mogu dodatno povećati, pa će vam Stage 3 kit omogućiti da umjesto maksimalne brzine od 109 km, koliko omogućuje "goli" model, dobijete Typhoon koji će moći juriti brzinom većom od 129 km/h.

Također ističu da je u izradi Typhoona većim dijelom korišten kompozitni karbon, kako bi se dobio dobar odnos čvrstoće i težine koja iznosi oko jedne tone.

Kako se čini, Typhoon je doista jedinstveno plovilo i vjerojatno bi se svatko volio provoziti na njemu, no kada čujete kolika mu je cijena, entuzijazam će vam brzo splasnuti. Naime, Shadow Six Typhoon ćete trebati platiti 250.399 dolara, odnosno oko 1,87 milijuna kuna pa tko voli nek izvoli.

Original Article