VIDEO: Drvena arena za virtualne koncerte Abbe

0
81

Švedska supergrupa Abba nedavno je lansirala virtualni koncert pod nazivom Abba Voyage koji sadrži virtualno otjelovljenje jednog od najpopularnijih pop bandova sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Za prikazivanje koncerta u Londonu, arhitektonski ured Stufish Entertainment Architect, projektirao je modularnu montažnu drvenu arenu koja je locirana pokraj Olimpijskog parka.

Zgrada je izgrađena od drva i čelika, a doseže visinu od 25,5 m i dolazi s impresivnom kupolom bez stupova od 70 m. Njezin cjelokupni oblik poprima oblik šesterokuta, a krovna i zidna obloga dizajnirani su da ublaže buku u okolnim stambenim područjima. Pročelje ima porozni zaslon od drvenih letvica, s velikim logotipom ABBA prikazanim na vanjskoj strani pomoću LED svjetlosnih traka. Unutarnji raspored također je raspoređen u šesterokutnom obliku i uključuje susjednu dvoranu s velikom drvenom nadstrešnicom. Ideja ovog projekta je da arena prikazuje Abba Voyage show 5 godina, odnosno sve dok za njim ima interesa, nakon čega će biti rastavljena i uklonjena.

Inače, sam virtualni show sadrži tehnologiju čiji detalji nisu do kraja otkriveni, no organizatori kažu da nastupi ne sadrže holograme, kao što su izvijestili neki mediji, niti uključuju izvorne švedske pop zvijezde, već umjesto toga četvero izvođača dolaze u obliku digitalnih avatara, odnosno "ABBAtarsa", kako su ih nazvali.

Kako izgleda Abba Voyage koncert možete pogledati u ovom videu.

Sama ABBA Arena je dizajnirana da udomi publiku na 1.650 sjedećih i 1.350 stajaćih mjesta, no dojam posjetitelja za vrijeme showa će biti kao da se nalaze u velikim arenama i stadionima u društvu desetaka tisuća gledatelja.

Original Article