VIDEO: Dron koji skriva rotore u letu

0
144

Tvrtka UAV Factory predstavila je svoj najnoviji dvotrupni dron Penguin C Mk2 VTOL koji sadrži njezinu najnoviju Aeroflow boom tehnologiju koja smanjuje trenje tijekom horizontalnog leta, čime se za 20 posto produžuje autonomija.

Dron uzlijeće i slijeće vertikalno kao i standardni quadkopteri, no kada ga želite poslati u nekom smjeru, rotori će se "sakriti" u jedan od dva trupa, nakon čega će nastaviti letjeti kao zrakoplov na pogon stražnje elise, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Penguin C posjeduje nosač od kompozitnog materijala s ugrađenim rotorima. Kada se ne koriste, rotori se zaključavaju paralelno s krakovima i poklopcima kako bi dron bio znatno aerodinamičniji.

Premda nosači povećavaju težinu Penguina C na 32 kg, što ga svrstava u kategoriju UAS grupe 3, oni mu također pomažu da izdrži više od 14 satileta pomoću baterija koje se mogu zamijeniti za manje od dvije minute.

Dron može uzlijetati i slijetati pri vjetrovima brzine do 55 km/h i raditi pri temperaturama između -40 ° C do 50 ° C.

Jasno je da zbog ovih značajki Penguin C Mk2 VTOL nije dron za zabavu, već profesionalna bespilotna letjelica koja se izrađuje u dva modela, odnosno Penguin C VTOL UAS koji je namijenjen za poslovne potrebe civilnog zračnog nadzora i snimanja te Penguin C VTOL MIL UAS vojni taktički model koji se može služiti za nadzor, špijuniranje i praćenje pokretnih meta.

Pored toga nije moguće kupiti zasebno jedan dron, već sustav koji se sastoji od najmanje tri ili više letjelica i elektrooptičkih/infracrvenih (EO/IR) Epsilon gimbala visokih performansi, zemaljske upravljačke postaje i MIMO antene za praćenje.

Ostala korisna oprema može uključivati ​​MWIR termovizor s optičkim zumom od 15x i zumiranjem na daljinu od 90x s 4K razlučivošću postavljen u pokretni konus sa žiroskopskom stabilizacijom.

Cijena također nije poznata (jer nije fiksna), a saznat ćete ju kada vas UAV Factory spoji sa svojim prodajnim predstavnikom ako mu se javite putem ove poveznice.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)