VIDEO: Audi Grandsphere je soba na kotačima

0
188

Audi smatra da budući autonomni automobili korisnicima moraju ponuditi puno više od asistencije u vožnji i potpuno autonomne vožnje. Stoga je razvio koncept električnog luksuznog sedana pod nazivom Grandsphere koji ima sustav za autonomnu vožnju razine 4, odnosno može vas voziti potpuno samostalno u ograničenim uvjetima, no ono što inženjeri i dizajneri žele ponuditi je udobnost "dnevne sobe na kotačima", kao što možete vidjeti u ovom videu.

To znači da se vodilo puno računa oko toga da interijer bude prostran, da se volan prema potrebi može ukloniti na stranu, a infotainemnt sustav je integriran u drvene površine na koje se projicira slika te vam omogućuje gledanje filmova i TV programa, a da biste se još više mogli posvetiti multimediji, u odmorištima za ruke imate VR headsetove za uživanje u virtualnoj stvarnosti.

Što se samih tehničkih značajki tiče, Audi tvrdi da će imati domet do čak 750 km zahvaljujući moćnom baterijskom paketu od 120 kWh, a 800-vatna arhitektura za punjenje omogućuje da za samo 10 minuta punjenja imate energije za 300 km vožnje.

Zasad još nije poznato hoće li i kada Audi ovaj koncept pretvoriti u konkretno vozilo koje će se naći na tržištu, no sigurno ćemo neke od tehnologije koje su pokazali integrirati u neke nove modele.

Original Article