VIDEO: Asusov laptop sa sekundarnim ekranom

Ideja sekundarnih zaslona na laptopima nije nova, pa smo već imali priliku vidjeti laptope s dva ekrana, od kojih se jedan može koristiti kao tipkovnica i dodatni zaslon, kao i laptope s malim ekranom na mjestu touchpada. ASUS je na ovogodišnjem Computexu predstavio ZenBook Pro Duo (UX581) prijenosnik sa ScreenPad Plus dodatnim zaslonom osjetljivim na dodir, koji je smješten iznad tipkovnice i proteže se čitavom širinom.

Standardni zaslon na laptopu je 4K UHD OLED dijagonale od 15,6 inča, dok je sekundarni 4K ekran dijagonale od 14 inča. ASUS kaže da sekundarni zaslon "prirodno i glatko surađuje s glavnim ekranom, za poboljšanu kreativnost". Ako se pitate što je s touchpadom, njega je ASUS postavio na mjesto numpada, što znači da na istoj površini služi kao brojčana tipkovnica i touchpad, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Što se hardvera tiče, ASUS ga je opremio Intel Core i9 procesorom, grafičkom karticom GeForce RTX 2060, do 32 GB RAM-a i SSD pohranom do 1 TB, pa možemo reći da je ovo ujedno odličan gaming laptop, na kojem se sekundarni zaslon lijepo može iskoristiti i u igrama za razne izbornike i dodatne ekrane.

Osim osnovnog modela dostupna je i 14-inčna ultrabook varijanta uređaja, ZenBook Duo(UX481). On ima NanoEdge Full HD ekran bez okvira i Full HD ScreenPad Plus, a pokreću ga Intel Core i7 procesor i GeForce MX250 grafika. Cijene novih ZanBook Pro Duo i Zenbook Duo laptopa još nisu poznate.

Original Article