Vibracije motocikla mogu oštetiti kameru iPhonea

0
208

Kako se čini, jači motocikl i iPhone ne idu zajedno, jer je Apple objavio novi dokument u kojem upozorava da vibracije motocikla mogu oštetiti kameru telefona.

"Izlaganje vašeg iPhonea vibracijama velike amplitude unutar određenih frekvencijskih raspona, posebno onih koje stvaraju motocikli velikih snaga motora, može umanjiti performanse sustava kamere", navodi Apple u svojem priopćenju i dodaje:

"Motori motocikla velike snage ili velike zapremine stvaraju snažne vibracije velike amplitude, koje se prenose kroz šasiju i upravljač. Ne preporučuje se pričvršćivanje iPhonea na motocikle s motorima velike snage ili velike zapremine zbog amplitude vibracija u određenim frekvencijskim rasponima koje generiraju. Priključivanje iPhonea na vozila s malim volumenom ili električnim motorima, poput mopeda i skutera, može dovesti do razmjerno nižih amplitudnih vibracija, ali ako to učinite, preporučuje se korištenje nosača za prigušivanje vibracija kako biste smanjili rizik od oštećenja vašeg iPhonea i OIS i AF sustava".

Nije nam poznato je li neki drugi proizvođač telefona objavio ovakvo ili slično upozorenje, a silno nas zanima i odnosi li se ovo na gubitak garancije ukoliko pričvrstite iPhone na svoju Hondu i kako to Apple može otkriti ukoliko sami ne priznate.

Čitavo Appleovo priopćenje možete pronaći na ovoj poveznici.

Original Article