Viber predstavlja nove alate za borbu protiv spama

0
120

Viber je najavio predstavljanje nekoliko novih anti-spam alata, kako bi postavio dodatnu razinu zaštite privatnosti svojih korisnika. Jedna od novih opcija je i pretraga korisnika prema imenu, a bit će zaštićena posebnim mjerama, u skladu s Viberovim strogim pravilima o privatnosti svojih korisnika.

Viber će svojim korisnicima dati kontrolu nad odlučivanjem tko će ih moći dodati u communityje i grupne chatove, npr. hoće li to moći bilo tko ili samo njihovih osobni kontakti. Kako bi namjestili ove postavke, korisnici trebaju jednostavno kliknuti na Više > Postavke > Privatnost > Grupe > Dozvoli dodavanje u grupe.

Usto, novi pozivi za pridruživanje communityju ili grupnom chatu od nepoznatih pošiljatelja automatski će biti spremljeni u novi Message Requests inbox, kako bi glavna chat lista korisnika ostala uredna i nezakrčena novim neželjenim porukama.

Nova opcija pretrage na Viberu otvorit će nove mogućnosti za proširivanje mreže kontakata, uz zadržavanje najviše razine privatnosti. Nakon što netko u Viberovu pretragu upiše ime druge osobe, ono će se pojaviti u rezultatima, zajedno s fotografijom koju je taj korisnik postavio. U duhu Viberove snažne politike privatnosti, bilo kakav chat koji korisnik želi započeti s osobom koju je pronašao bit će podložan dodatnim mjerama privatnosti, kao npr.:

● Broj mobitela svakog korisnika ostaje skriven sve dok ga osoba sama ne odluči podijeliti.
● Online status korisnika je skriven.
● Glasovni i video pozivi su onemogućeni.

Korisnici koji ne žele dozvoliti da ih se može pronaći putem pretrage mogu jednostavno izmijeniti postavku tako da kliknu na Više > Postavke > Privatnost > Dozvoli pronalaženje prema imenu.

Pretraga prema imenu, kao i novi Message Requests inbox, prvo će biti testirani u odabranim zemljama, a tek zatim uključeni u novi globalni update, pa ćete morati malo pričekati dok vam novi anti-spam alati ne postanu dostupni

Original Article