Viber omogućio korisnicima da šalju fotografije i video snimke omiljenim brendovima

0
270

Viber predstavlja novu funkcionalnost koja će omogućiti slanje fotografija i snimaka brendovima. Ova inovacija će komunikaciju sa brendovima učiniti još dinamičnijom i omogućiti lakše rešavanje tekućih problema – poput slanje fotografije lične karte kako bi se potvrdio identitet ili obavila registracija – i već je dostupna svim Viberovim korisnicima koji su ažurirali aplikaciju.

Najpopularnija aplikacija za razmenu poruka u Srbiji – Rakuten Viber – predstavlja nove funkcionalnosti koje će brendovima omogućiti da bolje usluže korisnike – a korisnicima pružiti priliku da s brendovima komuniciraju kao sa prijateljima. Posredstvom ove nove opcije Viberovi korisnici će moći da razmenjuju fotografije, video snimke i GIF-ove sa brendovima koristeći funkciju kamere integrisanu u aplikaciju. Uz to, korisnici će moći da šalju kompanijama i različite vrste fajlova.

Viber omogućio korisnicimaU sklopu ovog noviteta, Viber je uskladio dizajn Biznis stranice za četovanje sa glavnim ekranom za privatne prepiske (na kome su sadržane razmenjene poruke sa sa porodicom i prijateljima) i to na taj način što su dodata „dugmad“ za kameru i galeriju.

Slanje dokumenata, video snimaka i fotografije brendovima moći će da se vrši na dva načina:

1) Sa mobilnog uređaja: klikom na dugme „Galerija“ otvara se mogućnost izbora fotografije, video klipa ili ostalih fajlova iz telefona korisnika – ili trenutnog pravljenja fotografije ili video klipa pritiskom na dugme „Kamera“.

2) Sa desktop uređaja: klikom na dugme „+“ korisnici će moći da biraju da li će poslati foto, video klip ili dokument.

Nova funkcionalnost podržava razmenu najčešće korišćenih formata fotografija (.jpg, .jpeg, .png, .bmp, .svg, .webp) i video klipova (.avi, .wmv, .mov, .mp4, .3gpp, 3gpp2, .asf , .mkv, .mp2ts, .webm). Veličina video klipa ne bi smela da bude veća od 100 megabajta, i ne veća od 24 megabajta za GIF-ove. Za fotografije nema ograničenja u pogledu veličine. Takođe, povećana je maksimalna veličina sa 25 na 200 megabajta za druge fajlove koji se šalju brendovima putem poruka. Svi fajlovi kompanije/brenda i korisnika u toj komunikaciji zaštićeni su enkripcijom u tranzitu.

Viber omogućio korisnicima

Očekuje se da će nova funkcionalnost biti raznovrsno korisna. Na primer, ako ste kupili sto u radnji – osoblje neće morati da vam putem telefona mukotropno objašnjava kako da ga sklopite, već samo da vam pošalje video vodič kroz vašu uzajamnu prepisku na Viberu. Na isti način će biti moguće rešavati i ostala pitanja i probleme – a da se pritom izbegnu lične posete prodajnom mestu, što je pogodno naročito u vreme pandemije.

Viber omogućio korisnicimaUvođenje ove usluge usledilo je nekoliko meseci pošto je Viber predstavio još jednu funkcionalnost pomoću koje kupci mogu lakše da pronađu četove sa brendovima koji su im potrebni. Radi se o funkcionalnosti „pinovanja/kačenja na vrh četa“, koja omogućava korisnicima da postave čet sa određenim brendom na vrh ekrana sa privatnom prepiskom. Kako bi koristili sve nove funkcionalnosti, biće obavezno da korsnici Vibera preuzmu poslednju ažuriranu verziju aplikacije.

Viber omogućio korisnicima da šalju fotografije i video snimke omiljenim brendovima was last modified: 11 juna, 2021 by Nemanja Ristic

The post Viber omogućio korisnicima da šalju fotografije i video snimke omiljenim brendovima appeared first on ITNetwork.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)