Veštačka inteligencija u borbi protiv toksičnih Call of Duty lobija, i to u realnom vremenu

0
79
vestacka-inteligencija-u-borbi-protiv-toksicnih-call-of-duty-lobija,-i-to-u-realnom-vremenu

Pazite svi koji volite da psujete i trahs talkujete tokom igranja Call of Duty naslova – postoji potpuno novi moderator pokretan veštačkom inteligencijom pod nazivom ‘ToxMod’ koji je integrisan sa Modern Warfare II i Warzone koji cilja igrače koji zlostavljaju druge igrače putem funkcija glasovnog četa. Potvrđeno je da će se takođe naći i u Modern Warfare III kada se igra objavi 10. novembra.

Ova nova funkcija je stigla zahvaljujući partnerstvu između Activision i Modulate, tvorca potpuno nove ‘tehnologije za moderaciju glasovnog četa’. U realnom vremenu, ToxMod će otkriti igrače koji govore na uvredljiv način u igri i delovati u skladu sa tim.

Da je ovo uvedeno u MW2 Search and Destroy lobijima 2009. godine, milioni igrača bi bili banovani preko noći.

Objašnjeno je da ToxMod traži govor mržnje, diskriminatorni jezik, uznemiravanje i sve druge oblike zlostavljanja. To je napor da se ojačaju mehanizmi protiv toksičnosti u Call of Duty igrama, koji sada takođe uključuju filtriranje na osnovu teksta koje prati čet u igri i pokušava da otkrije zlonamerno ponašanje na 14 različitih jezika.

U blog postu je navedeno da je od lansiranja Modern Warfare II, više od milion naloga otkriveno da krše Kodeks ponašanja i preduzete su mere protiv njih.

U poslednjim nedeljama, Activision je takođe uveo novu klauzulu koja je dizajnirana da spreči igrače da podnose lažne prijave protiv igrača koji nisu uradili ništa pogrešno, nazvanu ‘Malicious Reporting’.

30. avgusta ToxMod tehnologija je puštena širom Severne Amerike, a zakazana je za svetsko puštanje kada Modern Warfare III dođe u novembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More