Veštačka inteligencija kao podrška u obradi podataka za federalnu vladu

0
82
vestacka-inteligencija-kao-podrska-u-obradi-podataka-za-federalnu-vladu

Summary

Veštačka inteligencija (AI) ima sposobnost da pomogne federalnoj vladi u razumevanju neprekidnog toka podataka koji trenutno opterećuje vojne, obaveštajne i druge agencije, prema studiji kompanije General Dynamics Information Technology (GDIT). GDIT, odeljenje kompanije General Dynamics, ovog meseca je javno objavilo […]

Veštačka inteligencija kao podrška u obradi podataka za federalnu vladu

Veštačka inteligencija (AI) ima sposobnost da pomogne federalnoj vladi u razumevanju neprekidnog toka podataka koji trenutno opterećuje vojne, obaveštajne i druge agencije, prema studiji kompanije General Dynamics Information Technology (GDIT).

GDIT, odeljenje kompanije General Dynamics, ovog meseca je javno objavilo rezultate svog istraživanja o odbrambenim kibernetičkim operacijama, koje se oslanjalo na anketu od 200 lidera vlade koji rade u oblasti nacionalne bezbednosti.

Nekoliko studija the journala je pokazalo da je 41% anketiranih lidera „zatrpano podacima“, pri čemu više od 30% tvrdi da im je potrebno više stručnog osoblja i efikasnije analitičke alatke da bi se uhvatili u koštac sa ovom količinom podataka. Više od jedne četvrtine lidera već prepoznaju vrednost veštačke inteligencije u kibernetičkoj bezbednosti, posebno u detekciji pretnji u realnom vremenu i automatskim kontrametodama. Najveći problem na koji su naišli je bila ljudska greška, pokazala je ova studija.

Studija takođe ističe da je AI ključni deo Pentagonovog napora da uspostavi nulto poverenje, novi paradigma sajber bezbednosti. Pristup pretpostavlja da su mreže ugrožene i zahteva stalnu validaciju korisnika, uređaja i pristupa.

Potential applications of AI, automation and other pattern-recognizing tools are growing as the technologies mature and the public becomes aware of them. Their use for digital defense is gaining steam as hacking threats from small groups and world powers such as China and Russia evolve.

Frequently Asked Questions:

Q: Kako veštačka inteligencija može pomoći federalnoj vladi u obradi podataka?

A: Veštačka inteligencija može pomoći federalnoj vladi tako što može efikasnije analizirati velike količine podataka i pružiti korisne uvide, posebno u oblasti kibernetičke bezbednosti.

Q: Koji su potencijalni izazovi u vezi sa obradom podataka u federalnim agencijama?

A: Potencijalni izazovi uključuju pretrpanost podacima, nedostatak stručnog osoblja i potrebu za efikasnijim alatkama za analizu podataka.

Q: Za šta se koristi veštačka inteligencija u kibernetičkoj bezbednosti?

A: Veštačka inteligencija se koristi za detekciju pretnji u realnom vremenu i automatsko preduzimanje kontra-metoda radi zaštite digitalnih sistema od napada.

Q: Kako veštačka inteligencija može pomoći u digitalnoj odbrani od hakerskih pretnji?

A: Veštačka inteligencija može efikasno prepoznati obrasce i analizirati podatke kako bi pravovremeno detektovala i odgovorila na hakerske pretnje.

Q: Koliko novca je Pentagon tražio za investiranje u veštačku inteligenciju?

A: Pentagon je tražio 1,8 milijardi dolara za finansijsku 2024. godinu radi ulaganja u veštačku inteligenciju.

Read More