Veštačka inteligencija je zaslužna za dizajn ove igre

0
45

Japanski developer je objavio video igru napravljenu od umetnosti generisane veštačkom inteligencijom.

Programer, koji nosi ime Nao_u, kreirao je 2D igru u periodu od tri dana. Rezultat je naučnofantastična pucačina sa horizontalnim pomeranjem pod nazivom Shoon, koji je sličan Nintendo klasicima kao što su Darius ili R-Tipe. Možete da igrate (otvara se u novom prozoru) kratku igru na veb pretraživaču.

Ali umesto da unajmi umetnika čoveka da kreira svemirske brodove i vozila u Shoonu, Nao_u je koristio AI program pod nazivom Midjourney da bi razvio umetnost u igri, koja uključuje pozadinu za pomeranje i naslovni ekran.

Slično programu DALL-E 2 sa OpenAI Instituta, Midjourney kreira slike iz tekstualnog formata. Na primer, ako unesete „sablasna viktorijanska ukleta kuća“, Midjourney će pokušati da nacrta sliku koja prikazuje upravo to sa ponekad zapanjujućim rezultatima.

Nao_u je odlučio da koristi Midjourney za kreiranje raznih naučno-fantastičnih bojnih brodova i drugih umetničkih sredstava za svoju igru Shoon. „Pitanje je sreće da li možete da dobijete materijal koji želite, ali ako ste dobri u tome, veštačka inteligencija će stvoriti neiscrpnu količinu varijacija“, napisao je Nao_u.

Igra pokazuje da je moguće da AI algoritmi mogu pomoći proizvođačima video igara da završe neke od umetnosti za svoje projekte, navodi Nao_u. Naravno, postoje ograničenja, ali se vremenom AI postaje sve veća pretnja i za grafičke dizajnere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Veštačka inteligencija je zaslužna za dizajn ove igre appeared first on PLAY!.

Original Article