Vertiv predstavlja prefabrikovana rešenja od strukturalnog drva

0
62
vertiv-predstavlja-prefabrikovana-resenja-od-strukturalnog-drva

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, predstavio je inovativnu Vertiv™ TimberMod verziju svog Vertiv™ Power Module i SmartMod™ portfolija, koja koristi masivno drvo kao ključnu strukturalnu komponentu umesto čelika za prefabrikovana modularna (PFM) rešenja data centara.

PCPress.rs Image

Dostupno u Severnoj Americi i Evropi, Bliskom istoku i Africi (EMEA), ovo inovativno rešenje odražava predanost kompanije Vertiv podržavanju ciljeva održivosti svojih korisnika, upotrebom ekološki prihvatljivijeg materijala koji može smanjiti iscrpljivanje resursa i niže emisije CO2.

Strukturalno drvo ako je dobijeno iz održivih izvora, predstavlja obnovljivi građevinski materijal koji ima potencijal smanjenja iscrpljivanja resursa i smanjenja ugljičnog otiska do tri puta u poređenju s čelikom, temeljem proračuna smanjenja emisija CO2  metodom cradle-to-gate, gde je u obzir uzet materijal i njegov transport na gradilište. Ova ekološki prihvatljiva opcija u skladu je s misijom kompanije Vertiv da ponudi rešenja koja zadovoljavaju standard visokih performansi te pridonose globalnim naporima za smanjenje emisije CO2.

PCPress.rs Image

Vertiv TimberMod ispunjava relevantne građevinske strukturalne zahteve te pruža kvalitetnu izvedbu u pogledu otpornosti na seizmičke aktivnosti, vetrovitih sila i nosivosti. Osim svog strukturalnog integriteta, ovo inovativno rešenje dodaje estetsku dimenziju arhitekturi data centara, besprekorno se stapajući s različitim okolinama svojim elegantnim dizajnom.

„Posvećeni smo pronalaženju inovativnih rešenja koja mogu pomoći smanjiti ugljični otisak data centara kroz korišćenje ekološki prihvatljivih građevinskih materijala i procesa”, istakao je Viktor Petik, potpredsednik i rukovodilac odeljenja za integrisana modularna rešenja za EMEA regiju u kompaniji Vertiv. „Uključivanjem materijala iz obnovljivih izvora, Vertiv TimberMod ne pruža samo ekološki prihvatljivu opciju, već svojim beskompromisnim performansama stvara pozitivan uticaj na okolinu i na operativnu učinkovitost naših kupaca.“

PCPress.rs Image

„Iako drveni data centri nisu novost, postali su mnogo dostupniji sada kada veliki dobavljač modularnih data centara nudi drvene varijante građevinskih blokova data centra, uz inženjersku garanciju da će ostati pouzdani“, istakao je Vlad Galabov, direktor za cloud i data centre u tehnološkoj istraživačkoj i savetodavnoj grupi Omdia.

Vertiv™ TimberMod je predstavljen na prošlonedeljnoj konferenciji za medije „Vertiv Driving Innovation 2023: The Prefabricated Modular Revolution“ te je najnoviji dodatak rastućem portfoliju standardnih i prilagodljivih prefabrikovanih modularnih rešenja. Fleksibilnost kapaciteta Vertiv prefabrikovanih modularnih rešenja čini ih idealnim izborom za data centre svih veličina, od malih i srednjih do hyperscale data centara, nudeći skalabilnost i prilagodljivost koja se podudara s dinamičkim rastom poslovanja. Jednostavna implementacija i fleksibilnost ključne su karakteristike koje osiguravaju da korisnici mogu proširiti mogućnosti data centra bez poteškoća.

PCPress.rs Image

Vertiv takođe pruža end-to-end usluge za olakšavanje brze implementacije i učinkovitog rada. Ova sveobuhvatna podrška uključuje puštanje u rad, redovno održavanje, daljinski nadzor i buku, čime se potvrđuje predanost pružanju holističkog rešenja za korisnike.

Za više informacija o Vertiv TimberMod i drugim rešenjima za data centre kompanije Vertiv, posetite Vertiv.com ili kontaktirajte svog lokalnog predstavnika. Medijske sadržaje s Vertiv događanja o rešenjima za prefabrikovane modularne data centre možete pronaći ovde. Za dodatne informacije o  Vertiv partnerskom programu, proizvodima i rešenjima kontaktirajte na [email protected] ili posetite Vertiv.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.