Vertiv dobio priznanje za mikro data centare u sklopu Gartner Hype Cycle 2022 izveštaja

0
32

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, prepoznat je kao ogledni dobavljač za rešenja mikro data centara u Gartner Hype Cycle izveštajima za edge računarstvo te preduzeća srednje veličine.

PCPress.rs Image

Svake godine, Gartner sprovede grafičku analizu 90 patenata (eng. Hype Cycles) u različitim domenama kao metodu s kojom klijenti mogu pratiti zrelost tehnologija i njihov budući potencijal. Na temu mikro data centara, Gartnerov izveštaj navodi da je stvaranje mikro data centara nešto što kompanije rade godinama, međutim često na ad hoc način. Sklapanjem partnerstva s dobavljačima te stvaranjem dosledne i standardizovane arhitekture, kompanije mogu vratiti kontrolu nad kritičnom digitalnom infrastrukturom te povećati svoju sposobnost za brzo uvođenje specifičnih usluga za pojedine lokacije, dok istovremeno smanjuju rizike i operativne troškove uz unapređenje nivoa usluge.

„Kako naši životi postaju sve digitalniji, sve više se ističe potreba za smanjenjem nivoa latencije i većom podrškom za trenutno računarstvo, a edge računarstvo je kritično. S našim rešenjima za mikro data centre, Vertiv je u stanju da pruži efikasna, pouzdana te brzo primenjiva rešenja za IT infrastrukturu koja će omogućiti organizacijama u različitim industrijama da postavi računarstvo bliže samim ljudima, kao i uređajima koje ga koriste“, izjavio je Martin Olsen, potpredsednik strategije za integrisana rack rešenja i transformaciju u kompaniji Vertiv.

Vertiv je predvideo veću potražnju za mikro data centrima te ostalim integrisanim rešenjima u svom najnovijem izvještaju trendova za 2022. godinu, temeljeći svoje rezultate na saznanjima veće potrebe za nižu latenciju te bržom, besprekornom konfiguracijom koja može pratiti globalnu potražnju. Dodatno, u svojoj What’s Your Edge anketi, Vertiv je otkrio značajne dokaze koji upućuju na veće prihvatanje mikro data centara te ostalih integrisanih solucija. Prema anketi, 40% ispitanika odgovorilo je da koriste ili planiraju koristiti integrisana rack rešenja ili mikro data centre.

„Više nego ikad dosad, edge aplikacije se primenjuju na nekonvencionalnim lokacijama poput proizvodnih pogona ili maloprodajnih skladišta, gde se organizacije oslanjaju na mikro data centre kako bi osigurale potrebnu fleksibilnost, sigurnost i pouzdanost s manjim otiskom na okolinu“, dodao je Olsen.

Za više informacija o rešenjima za mikro data centre kompanije Vertiv, posetite Vertiv.com.

The post Vertiv dobio priznanje za mikro data centare u sklopu Gartner Hype Cycle 2022 izveštaja first appeared on PC Press.Original Article