Velika prevara na platformi Twitter

0
76
velika-prevara-na-platformi-twitter

BIZIT Seminar


PCPress.rs Image

Neke poznati ličnosti dele iste stvari na platformi Twitter, te obećavaju zanimljive nagrade. Sve deluje kao odlična prilika, osim što se radi o prevari.

PCPress.rs Image

Voditelj Jase Robertson i novinar David Dayen nude po 10 MacBook uređaja, doduše ne besplatno – cena je 600 dolara, što je upola manje od uobičajene. Na oba naloga su iste fotografije, a ne radi se o lažnim profilima, već o akciji u okviru koje su hakovani brojni nalozi poznatih ličnosti na Twitteru. Kompanija se uopšte nije oglasila povodom ovog incidenta, a uprkos tome što je od otimanja nekih naloga prošlo nekoliko nedelja.

Nalozi su tako još uvek aktivni, što je hakerima omogućilo da od žrtava otmu na hiljade dolara, ako ne i više. Prema izveštajima broj onih koji su naseli nije mali, a najviše je onih koji su poverovali zato što su lažnu akciju delili nalozi kojima veruju.

Amazing that @twittersupport hasn’t at least locked @ddayen after I reported the hack along with dozens of other people. It took a month to resolve this last time, this time I may just be here forever.

— david dayen (@david_dayen) March 13, 2023

Ovo nije izolovani incident, budući da je istih napada bilo i ranije. To što se na problem ne reaguje je još veći problem, pa se korisnicima preporučuje da ne veruju akcijama, pa makar se delile i na Twitter nalozima kojima slepo veruju.

Izvor: Mashable

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.