Velika investicija za dobitnika VIDI e-novationa

0
122

Hrvatska tvrtka Omolab još je jedan primjer koji ukazuje na to da VIDI e-novation nagrade za tehnološke inovacije koje dodjeljuje VIDI u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, doista dolaze u prave ruke, jer mnogi od njih ubrzo postaju prepoznati i na svjetskoj razini.

Nakon Mate Rimca koji je dobio Vidi e-novation nagradu za svoju inovaciju dok je još bio u garaži, a 10 godina kasnije prodao udjele svoje tvrtke za nevjerojatnih 150 milijuna eura i Nanobita koji je nakon osvajanje Vidi e-novation nagrade Zlatno Teslino jaje, prodan za čak milijardu kuna velikoj svjetskoj gaming kompaniji Stillfront grupi, sada i OmoLab, također dobitnik Zlatnog Teslinog jajeta, kreće njihovim stopama, privlačenjem investicije u visini od 250.000 eura.

OmoLab je pokrenut početkom 2019. godine, a njegovi proizvodi poput OmoType font sustava, Omoguru mobilne aplikacije i Omoguru Widgeta imaju preko 20.000 individualnih i institucionalnih korisnika.

Omoguru alati bazirani su na istraživanjima i testiranjima te razvijani u uskoj suradnji s fakultetima i stručnjacima različitih profila kako bi omogućili što ugodnije okruženje za čitanje i učenje te pristup digitalnim sadržajima općenito.

Omoguru alati nude podršku u čitanju i učenju svima, posebno učenicima i studentima s disleksijom, teškoćama s pažnjom i drugim problemima s čitanjem. S druge strane olakšavaju roditeljima, učiteljima i logopedima suradnju, monitoring napretka i podršku. Poslovnim subjektima i institucijama Omoguru rješenja čine pristupačnim web stranice i drugi digitalni sadržaj korisnicima s različitim teškoćama čitanja.

Omoguru rješenja pružaju kontrolu nad iskustvom čitanja na način da se prikaz teksta u potpunosti može prilagoditi individualnim potrebama svakog korisnika, kako bi poboljšali brzinu čitanja, točnost, tečnost i razumijevanje pročitanog.

OmoLabov splitsko-zagrebački tim logopeda, dizajnera, tipografa i inovatora osigurao je seed investiciju od 250.000 eura od fonda rizičnog kapitala Fil Rouge Capital sa sjedištem u Zagrebu.

OmoLab će investiciju iskoristiti za optimizaciju postojećih i snažniji razvoj novih Omoguru alata i širenje na tržišta engleskog, francuskog i španjolskog govornog područja.

"Dugoročna vizija OmoLaba je da bude prvi izbor za rješenja iz domene digitalne pristupačnosti na području Europske Unije, pa i šire", izjavio je Petar Reić, osnivač i CEO OmoLaba.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)