Vaš iPhone može da identifikuje bilo koju pesmu samo jednim dodirom

0
62

Vaš iPhone ima korisnu funkciju za koju možda niste znali. Možete da identifikujete pesmu koja se pušta na radiju u baru, u vašem automobilu ili u kući prijatelja, a sve to bez potrebe da otvarate aplikaciju. Sve što treba da uradite je da prevučete nadole i dodirnete jedno dugme.

PCPress.rs Image

To je deo integracije iPhone-a i iPad-a sa uslugom za prepoznavanje muzike Shazam, koju je Apple kupio 2018. Dostupan je već nekoliko godina, ali bi mogao biti korisniji sada kada su ljudi ponovo napolju. Ne treba vam čak ni instaliran Shazam.

Evo kako da ga podesite

Otvorite Podešavanja na svom iPhone-u.

Dodirnite Kontrolni centar.

Pomerite se nadole ispod „Još“ i dodirnite zeleno dugme „+“ pored Prepoznavanje muzike.

To dodaje funkciju prepoznavanja muzike u Kontrolni centar, kojem pristupate prevlačenjem nadole sa gornjeg desnog dela ekrana ili sa dna ekrana ako imate iPhone sa tasterom Home.

PCPress.rs Image

Kako prepoznati pesmu sa vašeg iPhone-a

Kada to uradite, možete da koristite svoj iPhone da biste identifikovali pesmu tako što ćete prevući prstom nadole od gornjeg desnog dela ekrana da biste otvorili Kontrolni centar, a zatim dodirnuli dugme Shazam. Vaš telefon će slušati nekoliko sekundi, a zatim će prikazati izvođača i naslov na vrhu ekrana. I sačuvaće istoriju pesama koje ste identifikovali da biste se mogli vratiti i videti ih kasnije. Da biste to uradili, samo pritisnite i držite dugme Shazam.

To je to!

Izvor: CNBC

The post Vaš iPhone može da identifikuje bilo koju pesmu samo jednim dodirom first appeared on PC Press.Original Article