Valve proizvodi oslabljeni Steam Deck

0
51

Valve je pojačao proizvodnju Steam Deck-a, sa planovima da udvostruči količinu isporučenih sistema u narednim nedeljama. Kako se ispostavilo, Deck je već prošao kroz reviziju proizvodnje, zamenivši SSD za jeftiniji model.

Tokom početnog talasa proizvodnje, svi Steam Deck uređaji od 256 GB i 512 GB su se isporučili sa PCIe 3.0 X4 SSD-om, ali kako je izvestio Hardware Lux, od maja 2022. ovaj SSD je zamenjen PCIe 3.0 X2 SSD-om.

Valve je ažurirao sajt Steam Deck kako bi podržao ovu promenu i kaže da to ne bi trebalo da utiče na performanse igara. Međutim, to bi potencijalno moglo da utiče na vreme učitavanja, što Valve ne pominje. Moraćemo da sačekamo testove između modela pre maja i najnovije revizije da bismo bili sigurni, ali mislim da je verovatno da bi ova promena za mnoge ostala neprimećena.

Valve nije potvrdio zašto je zamenio SSD, ali verovatno ima sve veze sa povećanjem proizvodnje. Tokom životnog veka proizvoda, proizvođači povremeno moraju da zamene dobavljače ili naprave druga podešavanja kako bi bolje maksimizirali proizvodne mogućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Valve proizvodi oslabljeni Steam Deck appeared first on PLAY!.

Original Article