Valve potvrdio da nema tri VR naslova u izradi

0
1

Kada je Valve nakon višegodišnje pauze najavio najnoviju Half-Life igru za VR uređaje, gotovo momentalno se pojavio niz glasina koji je govorio da se radi na još nekoliko naslova takođe sa elementom virtuelne realnosti.

To je bilo propraćeno i ranijom izjavom Gejba Njuela da se radi na tri VR punokrvna VR naslova, ali sada kada je Half-Life: Alyx konačno ugledao svetlost dana, dobili smo izjavu vezanu za ostale igre koje su navodo u izradi ovih godina.

Jedan od zaposlenih u kompaniji Valve, Greg Kumer, je otkrio da iza zatvorenih vrata trenutno nema tri VR naslova, jer i od nekih projekata na kojima se ranije radilo jednostavno odustalo, kako bi se resursi usmerili ka razvoju Half-Life: Alyx.

Takođe je otkriveno da za budućnost nema konkretnih planova, pošto je svim developerima u prethodne 4 godine cilj bio rad na Alyx i ništa drugo. Sada kada je ovaj VR naslov konačno objavljen, Valve će se verovatno usredsrediti na nešto novo, a da li će to biti smešteno u sferi virtuelne realnosti, tek ostaje da saznamo. Sudeći po brojnim pozitivnim reakcijama na Half-Life: Alyx, to je vrlo verovatno.

The post Valve potvrdio da nema tri VR naslova u izradi appeared first on PLAY!.

Original Article