Valve otkrio 100 najigranijih naslova za Steam Deck

0
52
valve-otkrio-100-najigranijih-naslova-za-steam-deck

Sa izlaskom Steam Deck 2022. godine, Valve prati tačno koje vrste igara vlasnici igraju na njegovom prenosnom uređaju. S obzirom da smo ušli u treću godinu otkako je Steam Deck na tržištu, Valve je otkrio 100 najigranijih igara na Decku tokom prošle godine.

Objavljujući grafikone preko Steam prodavnice, Valve je objavio svojih top 100 igara igranih na Steam Decku, rekavši “Prošlo je otprilike dve godine otkako smo lansirali Steam Deck, i mislili smo da pogledamo koje igre se najviše igraju na njemu u njegovoj drugoj godini!”

Vredi napomenuti da je lista rangirana po najvišem broju aktivnih igrača dnevno između marta 2023. i sada, i ne diskvalifikuje naslove koji nisu verifikovani za Steam Deck. S tim u vezi, top 10 najigranijih naslova su:

  1. Baldur’s Gate 3
  2. Vampire Survivors
  3. Dave the Diver
  4. Hogwarts Legacy
  5. Elden Ring
  6. Palworld
  7. Cyberpunk 2077
  8. GTA V
  9. Stardew Valley
  10. Red Dead Redemption 2

Kompletna lista top 100 naslova može se naći OVDE, ali je zanimljivo videti raspon naslova koji se igraju na Valveovom prenosnom uređaju – posebno kada je u pitanju zahtevnost hardvera. Imamo naslove koji su laki za skakanje unutra poput Vampire Survivors i Stardew Valley uz grafička čudovišta poput Hogwarts Legacy, Cyberpunk i RDR2.

Uprkos relativno skromnom hardveru, impresivno je videti koliko su vlasnici koristili prenosni uređaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More