Valve navodno radi na prenosivoj Steam konzoli

0
501

Steam ume da krije razne tajne o nadolazećim igrama ili budućim planovima koje ima kompanija Valve, ali pre ili kasnije te tajne isplivaju na površinu zahvaljujući neumornim dataminerima.

U najnovijoj beta verziji za Steam klijent otkriveno je da Valve planira lansiranje sopstvene konzole, koje će biti prenosiva. Kreator SteamDB baze, Pavel Djundik, je otkrio postojanje Neptune kontrolera, zajedno sa nazivom SteamPal. Otkriveno je i postojanje opcija kao što su meni za brzi pristup i meni napajanja, uz notifikaciju o praznoj bateriji.

Među otkrivenim funkcijama se ubraja i “avionski režim”, Bluetooth konekcija, kao i opcija za restartovanje i gašenje uređaja, što upućuje na to da se sprema Steam konzola koja će imati karakteristike prenosivosti.

Ubrzo se uključilo još izvora koji su otkrili isto, a na portalu Ars Technica je osvanuo članak u kojem je više izvora navelo da se radi o Steam konzoli koja će biti dosta slična Nintendo Switch uređaju.
Steam prenosiva konzola će navodno imati ekran da dodir, gamepad kontroler i specijalni čip koji će čini sam hardver konzole.

Glasine takođe navode da bi se Steam prenosiva konzola mogla pojaviti još pre kraja ove godine, ali ćemo ipak sačekati da Valve pruži zvaničnu najavu i ostale detalje.

This update also added a "quick access menu" and a "power menu"
I have a feeling all these strings related to "Neptune": https://t.co/Ih0K2y4E5A
Is Valve making a handheld Steam console?

— Pavel Djundik (@thexpaw) May 25, 2021

The post Valve navodno radi na prenosivoj Steam konzoli appeared first on PLAY!.

Original Article