Valve menja način na koji funkcionišu liste igara na Steamu

0
49
valve-menja-nacin-na-koji-funkcionisu-liste-igara-na-steamu

Tokom protekle decenije, Steam platforma se razvila u jedno od najprefinjenijih mesta za vlasnike računara koji kupuju i igraju video igre. Međutim, sve nije savršeno, a jedna od dosta iritantnih praksi nedavno odnosila se na prekomernu upotrebu trejlera igara u Steam oglasima. Srećom, Valve je sada najavio nova pravila koja teško ograničavaju količinu trailer spam-a na Steam-u.

U saopštenju na Steamworks blogu, Valve je detaljno opisao promene i rekao: “Prikaz trejlera na Steam stranicama je danas ažuriran kako bi se rešile neke frustracije koje smo čuli od igrača prilikom traženja gejmpleja ili slika. Ove promene uključuju nov sistem koji određuje redosled trejlera i slika, kao i mogućnost da se za svaki trejler odredi kategorija koja će se prikazati igračima.”

Promene uključuju mnoge male, ali sveobuhvatne izmene koje bi trebale da omoguće ukupno glatkije iskustvo. Međutim, najviše utiče promena koja kaže da će ubuduće “u nizu slika na levoj strani ekrana biti prikazana najviše dva trejlera. Svaki preostali trejler će biti prikazan nakon slika, što će rezultirati podrazumevanim prikazom za igrače u kojem uvek ima mešavinu slika i trejlera.”

Dostupnost trejlera na stranici prodavnice igara je vitalna za omogućavanje igračima da se pravilno upoznaju sa igrom pre kupovine. Međutim, videli smo mnoge oglase koji prikazuju previše tizera i sinematika trejlera koji nude malo konkretnih informacija ili tačan prikaz igre u pitanju. Stoga je dobrodošla promena koja će, nadamo se, učiniti navigaciju na Steam-u dosta prijatnijom i boljom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More