Valve ima “puno igara u razvoju”

0
42

Tokom protekle decenije videli smo kako se developer i izdavač video igara Valve udaljava od pravljenja igara, umesto se fokusirao na druge poduhvate kao što je proizvodnja hardvera za video igre, i dajući prioritet kontinuiranom uspehu svoje Steam platforme. Imajući to u vidu, Valve nije završio sa pravljenjem igara, a kompanija otkriva da „uopšte ne prestajemo da pravimo igre. Valve ima mnogo igara u razvoju. Nastavićemo da objavljujemo igre.”

U nedavnom intervjuu za japanski časopis Famitsu (i preveden od strane Tweaktown), Greg Coomer, developer proizvoda u Valveu, otkrio je da kompanija radi na čitavom nizu novih igara u različitim franšizama, rekavši: „Ne prestajemo da pravimo igre na sve. Valve ima mnogo igara u razvoju. Nastavićemo da objavljujemo igre.”

Ulazeći u dalje detalje, Kumer je rekao da je „[Razvoj igara] veoma važan za Valve. Ne znam tačne brojke, ali procenat zaposlenih koji se bave razvojem igara je visok. Mnogo ljudi je uključeno.”

Na pitanje da li ima još Half-Life igara na putu, Kumer je odgovorio „Kratak odgovor je da, ima još toga da se kaže o Half-Life svetu. Alyx je znak da Valve ima više da kaže o svetu.”

Konačno, iako to nije zvanična potvrda, Kumer je izjavio da bi „želeo da jednog dana napravi još jedan Portal“ jer taj svet zaslužuje „dalja istraživanja“. Valve je nekada bio poznat prvenstveno kao developer video igara, i dok uspeh Steam-a i Steam Deck-a znači da oni ne moraju da razvijaju igre da bi ostali uspešni, uzbudljivo je videti da tim u Valveu i dalje želi i namerava da pravi više igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Valve ima “puno igara u razvoju” appeared first on PLAY!.

Original Article