Uskoro drugo izdanje skupa o bespilotnim letjelicama

0
182

FER-ov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) u okviru EU projekta AeRoTwin, najavljuje drugo izdanje skupa o bespilotnim letjelicama DroneDays 2021, koje će se održati u Biogradu na Moru 4. i 5. listopada u Ilirija Resortu.

Program DroneDays 2021 činit će predavanja gostujućih stručnjaka, sajam vodećih tvrtki u regiji, te letačka zona.

I ove će godine sudjelovanjem na stručnim predavanjima akreditirani posjetitelji moći saznati više o aktualnim temama iz zračne robotike. Neke od njih su: istraživanje atmosferskih fenomena flotom bespilotnih letjelica (Simon Lacroix, FR), samopozicionirajući rojevi mikro bespilotnih letjelica za rad u stvarnim uvjetima (Martin Saska, CZ) i koordinacija zračne i svemirske robotike (Rafael Fierro, SAD).

Prof. Ivana Palunko sa Sveučilišta u Dubrovniku predstavit će heterogene višeagentske sustave za praćenje i očuvanje morskog okoliša, a LARICS-ov dr. Frano Petric govorit će o sudjelovanju članova LARICS-a na robotičkim natjecanjima s posebnim naglaskom na iskustvo i rezultate postignute na najvećem svjetskom robotičkom natjecanju Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge (MBZIRC).

S obzirom na rastući broj događanja, publikacija, istraživačkih projekata i područja primjene bespilotnih letjelica, sve se više otkriva golemi potencijal zračne robotike. Skup DroneDays uvelike utječe na popularizaciju ovog područja te na povećanje broja korisnika i vidljivosti znanstveno-istraživačkog rada LARICS-a i FER-a, a time i Hrvatske, na europskoj i svjetskoj karti zračne robotike u akademiji i industriji.

Registracije su otvorene, a za više informacija posjetite http://dronedays.fer.hr/

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)