Uskoro ćete moći da se pridružite Discord pozivima direktno sa vaše PS5 konzole 

0
40
uskoro-cete-moci-da-se-pridruzite-discord-pozivima-direktno-sa-vase-ps5-konzole 

PCPress.rs Image

Sony unapređuje svoju Discord integraciju na PS5 tako da možete da se pridružite glasovnim pozivima direktno sa konzole.

PCPress.rs Image

Integracija Discord-a na PS5 je sada jednaka onoj na Xbox-u

Prvobitno lansirana prošle godine, podrška za Discord na PS5 trenutno zahteva ručni prenos poziva na konzolu koristeći Discord aplikaciju na mobilnom telefonu ili računaru. Sony sada uvodi ažuriranje koje integriše Discord direktno u PS5 kontrolnu tablu, tako da možete izabrati server ili DM grupu kojoj želite da se pridružite.

Ažuriranje će se postepeno uvoditi tokom narednih nedelja, počevši od vlasnika PS5 konzola u Japanu i Aziji, zatim u Evropi, Australiji, Novom Zelandu, na Bliskom Istoku, i na kraju u SAD-u i Kanadi. Biće potrebno da ažurirate vaš PS5 na najnoviji sistemski softver kako biste dobili ovu novu Discord integraciju, a PlayStation Network nalog će takođe morati biti povezan sa vašim Discord nalogom.

„Za početak, izaberite Discord tabu u Game Base-u unutar PS5 kontrolnog centra i izaberite Discord server ili DM grupu kojoj želite da se pridružite“, objašnjava Sabrina Meditz, stariji direktor menadžmenta proizvoda za PlayStation platformu. „Zatim, izaberite željeni glasovni kanal. Ovo će prikazati više detalja, kao što su ko je već u kanalu i razgovara. Takođe ćete dobiti PS5 notifikaciju kada vas pozove drugi Discord korisnik, što vam omogućava da se odmah pridružite.“

Ovo najnovije PS5 ažuriranje stavlja Discord iskustvo gotovo na isti nivo kao ono što Microsoft nudi na Xbox-u. Microsoft je prvi put ponudio podršku za Discord na Xbox-u u julu 2022. za testere, a zatim je u novembru 2022. uveo poboljšano iskustvo bez potrebe za telefonom. Discord na Xbox-u je takođe ažuriran kako bi vam omogućio da strimujete svoje igranje prijateljima prošle godine.

Sony takođe uvodi mogućnost deljenja vašeg PlayStation Network profila na bilo kojoj aplikaciji za razmenu poruka ili društvenoj mreži, sa novom opcijom za deljenje profila u PlayStation mobilnoj aplikaciji sledeće nedelje. Ova funkcija generiše deljivi link ili QR kod tako da vas ljudi mogu lako dodati kao prijatelja.

Izvor: Theverge

SBB


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.