Uređivanje objava na Twitter-u dostupno određenim korisnicima

0
49


Mogućnost uređivanja objava na Twitter-u je jedna od najtraženijih funkcija na društvenoj mreži. Na radost brojnih korisnika, Twitter se u aprilu oglasio da još od prošle radi na edit dugmetu, a sada su objavili i da ga službeno testiraju.
"Istina je: naš tim interno testira Edit Tweet funkciju. Test će u nadolazećim nedeljama biti proširen na Twitter Blue pretplatnike. S obzirom na to da je ovo naša najtraženija funkcija, hteli smo vas obavestiti o našem napretku i upozoriti vas da ćete moći da vidite da li je Tweet uređen, čak i ako niste u testnoj grupi", saopštili su iz Twitter-a.
Naime, prema objašnjenju na Twitter-ovom blogu, tweetovi će se moći uređivati nekoliko puta u 30 minuta nakon objave. Zahvaljujući posebnoj ikoni i tekstu "last edited" (poslednji put uređeno), korisnici će vrlo lako moći razaznati da li je objava uređena ili ne, a moći će videti i istoriju uređivanja.
"Vremensko ograničenje i istorija uređivanja igraju važnu ulogu. Pomažu u zaštiti integriteta razgovora i stvaraju javno dostupan zapis onoga što je rečeno", objašnjavaju iz Twitter-a.
Trenutno nije poznato kada će ova funkcija globalno postati dostupna za sve, no Twitter Blue pretplatnici će je već krajem meseca moći koristiti.
IT vestiOriginal Article