Uređivač slika sa AI pomaže prodavcima na mreži

0
73

Aplikacija za uređivanje fotografija PhotoRoom lansirala je novu funkciju pod nazivom Magic Studio koja koristi veštačku inteligenciju za personalizaciju snimaka proizvoda za prodavce e-trgovine i mala preduzeća.

PCPress.rs Image

Da bi koristili ovu funkciju, koju pokreće AI Stable Diffusion za pretvaranje teksta u sliku otvorenog koda, korisnici prvo moraju da otpreme sliku svog proizvoda. Zatim će biti zatraženo da opišu predmet jednom rečju (boca, patike, ruž… shvatate) i opišu željenu pozadinu ili okruženje. Funkcija zatim automatski uklanja pozadinu, postavlja stavku u novogenerisanu postavku i šalje slike putem e-pošte korisniku u roku od nekoliko minuta. Magic Studio se ne može koristiti na snimcima ljudi ili životinja.

Privlačnost Magic Studio-a leži u njegovoj tržišnoj niši. Dok su funkcije za uređivanje poput automatskog uklanjanja pozadine i šablona slika dostupne u konkurentskim aplikacijama kao što su Canva ili Pixelcut, PhotoRoom posebno služi onlajn trgovcima. Magic Studio omogućava ovoj bazi korisnika da brzo kreira slike spremne za postavljanje u izbor prilagodljivih šablona prilagođenih platformama kao što su eBay, Shopify i Etsy.

Magic Studio – pretplata

Funkcija Magic Studio je trenutno dostupna za pretplatnike PhotoRoom Pro koji koriste verziju aplikacije na engleskom jeziku. Za korisnike koji žele da nadograde da bi pristupili ovoj funkciji, Pro pretplata će vam vratiti 9,49 USD mesečno ili 46,99 USD godišnje.

PCPress.rs Image

Očigledno je da slike generisane veštačkom inteligencijom još uvek moraju da odu, a otpremljeni objekti ponekad izgledaju izobličeni ili potpuno zamenjeni. Ova funkcija takođe ima poteškoća sa preciznim prikazivanjem ruku, iako neke kreacije napravljene pomoću Magic Studio-a mogu na prvi pogled proći za prave snimke životnog stila. Uprkos ovim ranim problemima, alat je brži i mnogo lakši za upotrebu od pravljenja sličnih slika u softveru kao što je Adobe Photoshop. Za trgovce koji nemaju pristup pravom fotografskom studiju, ova funkcija nudi način da brzo kreiraju jedinstvene snimke proizvoda u potpunosti na mobilnom uređaju.

Alati kao što je Magic Studio učestvuju u širem razgovoru o komercijalnoj upotrebi slika generisanih veštačkom inteligencijom: tehnologija se brzo razvija i izazvala je kritike zbog straha da bi moćni alati kao što su DALL-E, Midjourney i Stable Diffusion mogli da se koriste za zamenu stvarnih -svetski umetnici i grafički dizajneri, pored zabrinutosti zbog umetničkih dela zaštićenih autorskim pravima koja se koriste za kreiranje generisanih slika. Bez obzira na to kako će se ovi problemi odvijati u narednim godinama, korišćenje generisanja AI slika u ciljanijim aplikacijama kao što je PhotoRoom Magic Studio moglo bi olakšati život malim preduzećima koja jednostavno žele da poboljšaju izgled svojih lista proizvoda.

Izvor: TheVerge

The post Uređivač slika sa AI pomaže prodavcima na mreži first appeared on PC Press.Original Article