Until You Fall

0
445

Čuli smo vrlo malo o Schell Games-ovim Until You Fall, ali brz pogled na užurbani i bombastični trejler ostavio nas je u želјi da znamo i iskusimo više onoga što ona nudi. Ima sve karakteristike igre koju bi voleli; roguelike, dungeon crawler, igranje mačem. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, zvuči baš dobro uz našu ulicu i moglo bi da se kaže da smo bili veoma uzbuđeni kad smo videli šta nam nudi.

Sad izdržite sa nama, priča ovog naslova je prilično tanka i po našem mišlјenju, naracija je puka posuda koja okružuje vaše beskrajne podvige u ovu neonsku ispunjenu čudovištem prokletu rupu. Rokar je pao, a Rokari su zbrisani, a vi, poslednji Rune Knight, morate uz pomoć misterioznog Runesmith-a da vratite preostale strahote. Kao što kažemo, mislimo da niko ni na koji način ne igra ovu igru zbog njene priče, jer je igra ta koja zaista blista.

Until You Fall je u osnovi dungeon crawler zasnovano na sobi. Svaka soba ima različitu količinu nasumično generisanih neprijatelјa sa kojima možete da se borite. Ako uspete u vašim potezima, biće vam predočen izbor od tri nagrade za vaše nevolјe. Oni mogu da se kreću od više zdravstvenih poena do povećanog maksimalnog zdravstvenog stanja i od bolјih specijalnih oružja do pobolјšane statistike. Znate – standardne roguelike stvari za sada. Upravo je borbeni sistem i kako ovo sjajno funkcioniše u VR-u prava draž ove igre.

Borbeni sistem zasnovan je čistoj borbi iz bliza, sa slojevima i slojevima dubine i strategijom u kojoj smo zaista uživali. Dok se borite sa neprijatelјima, možete da zamahnete bilo kojom rukom da ih oštetite, ali budite oprezni jer ti neprijatelјi nisu puke lutke i vratiće vam nazad. Dolazne napade možete da blokirate postavlјanjem bilo kog od vaših oružja za blisku borbu u skladu sa uputstvima na ekranu. Sjajno je jednostavno, neverovatno visceralno i potpuno uronjeno.

Until You FallPrvih nekoliko soba je osnovno. U ovom trenutku sve ide pomalo lepršavo i tada pogađate vašeg prvog ‘pravog’ neprijatelјa. Prišli smo ovom viteškom momku i njegovi zamasi bili su tako brzi da smo bili mrtvi pre nego što smo uopšte znali šta se događa. Mislimo da nas je igra namamila u lažni osećaj sigurnosti, a zatim nam je na urnebesan način prodala dupe. U ovom trenutku vraćeni smo u centar igre i ostavlјeni da razmišlјamo o tome šta je pošlo po zlu.

U središtu igre možete da upotrebite vašu postojanu valutu, Eter, za otklјučavanje i nadogradnju oružja. Takođe možete da izmenite postavke poteškoća i isprobate vaše nove, sjajne alate smrti na lutki pre nego što odete. Kao i kod većine roguelikes-a, male postepene nadogradnje između trčanja čine ili prekidaju uživanje u igri. Ova igra se dobro snalazi, činilo se da bi svaki put kad bi se vratili mogli da prilagodimo oružje ili otklјučamo nešto novo kako bi pomogli dalјem napredovanju u igri.

Until You FallJoš jednom smo stigli do našeg neprijatelјa, samo što ovaj put nismo bili u iluzijama o njegovoj težini. Takođe smo naučili nekoliko novih trikova poput jurišanja na neprijatelјe i imali smo nekoliko novih nadogradnji. Ovog puta je još uvek bilo teško, ali mi smo stali na crtu i izašli kao pobednik, bilo je sjajno. Stvarno nam se sviđa mehanika naleta, jer možete da se pokrenete u neprijatelјe, zaustavlјajući ih na njihovom putu i ​​pritom im oduzimajući mali deo zdravlјa. Takođe, ako se borite protiv više neprijatelјa, to ponekad pomaže trkom unazad da biste povratili vašu osnovu.

Kao i nalet, svaki neprijatelј ima njegov štit. Morate da razbijete taj štit blokirajući ih i udarajući ih, nakon što se ovaj štit probije prelazite u kritičnu udarac-igru u kojoj morate da sečete u ispravnom smeru da biste teško oštetili protivnika. Pomislite na Fruit Ninja ili Severed i shvatićete. I vaši pokušaji kritičnog pogotka i neverovatna šteta mogu da se nadograde tokom svakog trčanja, ali se resetuju svaki put. Kao takav, na kraju svake sobe zavisi od vas kako želite da vaš lik napreduje.

Dalјe u igri stvari postaju još užurbanije, sa pokretima tela, velikim boss-evima, magovima koji bacaju magiju i još mnogo toga, ali ostavićemo vam da ovo otkrijete sami. Ipak ćemo reći jedno. Kada ste u žaru bitke, napadate, jurišate, blokirate, njišete se i razbijate vaše neprijatelјe, to je ogromna količina zabave. Borbeni sistem je izvanredan, vekovima smo čekali pristojnu VR igru bliske borbe i videli smo blјeskove u drugim igrama, ali ova igra je daleko vrhunac VR bliske borbe.

Until You FallSvaka bitka sa svakim novim neprijatelјem postaje ples oštrica, balet rezanja i sve je u tome da pravilno blokirate i ostanete na oprezu. I to je neumolјivo, sa neprijatelјem za neprijatelјem za neprijatelјem, nema popuštanja, nema pauze, samo lavina susreta u metežu koja ostavlјa bez daha. Iako je priča možda malo generička, brza borbena i vratolomna brzina kojom orete etape više je nego što vam nadoknađuje. Dok smo pisali ovu recenziju, mogli smo da koristimo naše specijalne mogućnosti, pariranja i sposobnosti slične Matrix-u da sa lakoćom zauzimamo sobe neprijatelјa. Osećalo se transcendentno.

Da imamo nešto negativno za reći, to bi bilo da bi možda voleli malo više neprijatelјske raznovrsnosti. Da, sobe su proceduralno generisane, da, neprijatelјi su nasumični, ali u prvih deset faza zaista dobijete samo mešavinu od četrdesetak neprijatelјa. Srećom, dati su vam u slučajnim formacijama i mešani su zajedno, tako da zapravo nije loše. Naročito kada imate punu sobu i duboko ste u dubini, neprijatelјski tipovi zapravo nisu bitni jer ste prezauzeti pokušavajući da ne umrete i lepršajući okolo poput ludaka.GamePlayVR primena je otprilike savršena. Uopšte nismo imali problema sa praćenjem niti bilo kakvu „neurednost“ u VR-u. Sve je teklo odlično i sprovedeno do savršenstva. Možete da se šetate ili teleportujete da biste se kretali, a postoje brojne mogućnosti udobnosti koje odgovaraju većini igrača. Takođe nam se sviđa način na koji su Schell Games učinile da se neko veće oružje oseća teškim. Lagano kašnjenje kada ih pomerate čini ih teškim i pozamašnim. Vremena učitavanja između svake sobe takođe gotovo da i ne postoje. Sjajan posao svuda!

Svet kroz koji se borite u When You Fall takođe je vrlo dobro ostvaren. To je neonski natoplјen fantazijski svet koji izgleda oštro, dobro je dizajniran i radost je ubijanja neprijatelјa za neprijatelјem. Protivnički modeli su sjajni i sve je postavlјeno na hrskavi sintetički zvuk od kojeg smo klimali glavu dok smo sekli kroz više i više žrtava zasnovanih na pikselima. Ozbilјno, muzika je epska. Savršeno se uklapa u stil igranja, muzika je živahna, pa tako i borba u braku skloplјena u VR nebesima. Odlično se uklapa.

Upravo smo se vratili iz trčanja kroz Until You Fall da bi napisali ovaj zaklјučak, a naše srce još uvek pumpa, znojimo se i sjajno je. Iako je priča možda nepristojna i generička, borba nalik plesu, energična priroda igre i pumpajući soundtrack više od šminke za njega. Obožavamo roguelikes i imali smo želju za pristojnom VR igrom bliske borbe godinama, ova igra je definitivno i te stvari i igra koju ćemo igrati i ubuduće. Jednostavno je sjajna i jedna od naših omilјenih VR igara godine.

Brzo, tečno i zabavno. Until You Fall se pojavio niotkuda i oduševila nas. Borbeni sistem je toliko privlačan i zarazan, nagrađujući i dobro dizajniran da nećete želeti da prestane. Iako je priča nedostajuća i neprijatelјi mogu da se ponavlјaju, sve ostalo je više nego što je nadoknađuje. Sjajna implementacija VR-a, neverovatna muzika i super-brzo učitavanje stvaraju zaista prijatno VR iskustvo i jedno je od naših najdražih ove godine.

Until You Fall was last modified: 22 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Until You Fall appeared first on ITNetwork.

Original Article