Unleashing the Power of AI-Driven Optimization in Yahoo’s DSP

0
122
unleashing-the-power-of-ai-driven-optimization-in-yahoo’s-dsp

Summary

Yahoo je nedavno predstavio svoju novu funkciju za DSP pod nazivom Blueprint koja koristi AI-algoritme kako bi pružila preporuke za optimizaciju kampanja. Ova nova funkcija omogućava oglašivačima da postignu svoje ciljeve kampanje i utvrde vrednost klijenta i verovatnoću konverzije. Ciljana […]

Unleashing the Power of AI-Driven Optimization in Yahoo’s DSP

Yahoo je nedavno predstavio svoju novu funkciju za DSP pod nazivom Blueprint koja koristi AI-algoritme kako bi pružila preporuke za optimizaciju kampanja. Ova nova funkcija omogućava oglašivačima da postignu svoje ciljeve kampanje i utvrde vrednost klijenta i verovatnoću konverzije. Ciljana grupa za Blueprint su oglašivači koji koriste Yahoo-ove vlastite web stranice, a podaci pomoću kojih se generišu preporuke su informacije o ponašanju korisnika koje su prikupljene sa ovih stranica, kao i podaci o kupovini i lokaciji prikupljeni od korisnika koji su prijavljeni putem svojih Yahoo e-mail adresa.

Ova nova funkcija odražava evoluciju na programatskom tržištu, jer oglašivači sve više koriste AI za optimizaciju kampanja. Advertiserima su na raspolaganju mnogi podaci koji im pomažu da razumeju ponašanje potrošača, ali ne žele da se zamore rešavanjem problema optimizacije kampanja i testiranjem različitih ciljnih grupa. Umesto toga, žele da algoritmi preuzmu teret i optimiziraju kampanje.

Nova funkcija Blueprint omogućava oglašivačima da postave svoje ciljeve i dobiju preporuke za ciljne grupe ili privatne tržište. Preporuke se prikazuju na kontrolnoj tabli zajedno sa projekcijama kako će ciljanje različitih grupa uticati na ciljeve kampanje. Oglašivači imaju mogućnost da sami odaberu nove strategije kampanja.

Osim toga, Yahoo ističe da je prioritet njihovog algoritma prva strana podataka, jer podaci treće strane postaju manje pouzdani zbog deprecijacije kolačića treće strane. Prva strana podaci se lakše koriste za pridržavanje propisa o privatnosti.

Uvodjenje funkcije Blueprint predstavlja važan korak za Yahoo DSP, jer pruža novu mogućnost za optimizaciju performansi kampanja i povećava efikasnost oglašivača. Sa ovom naprednom AI tehnologijom, Yahoo nastoji da ostane konkurentan u brzorastućem programatskom tržištu i pruži korisnicima snažan alat za postizanje kampanjskih ciljeva.

FAQ:

1. Šta je Blueprint?

Blueprint je nova funkcija za Yahoo DSP koja koristi AI-algoritme za pružanje preporuka za optimizaciju performansi kampanja.

2. Odakle dolaze podaci za preporuke?

Podaci za preporuke dolaze sa Yahoo-ovih web stranica i sajta, kao i iz podataka o kupovini i lokaciji prikupljenih od prijavljenih korisnika putem Yahoo e-mail adrese.

3. Da li oglašivači imaju kontrolu nad preporukama?

Da, oglašivači imaju mogućnost da odaberu i implementiraju nove strategije kampanja, prema preporukama koje dobiju putem Blueprint funkcije.

Read More