Univerzitet u Viktoriji je prvi napustio fizičke studenske karte u Australiji

0
53
univerzitet-u-viktoriji-je-prvi-napustio-fizicke-studenske-karte-u-australiji

Top50 Glas publike


PCPress.rs Image

Univerzitet u Viktoriji je postao prvi u Australiji koji je lansirao svoj digitalni Pass ID. Umesto fizičkih kartica studenti i osoblje će pristupati zgradi dodirom pametnog telefona ili Apple sata.

PCPress.rs Image

Digitalni Pass ID može da se doda u Apple i Google novčanike i koristi se NFC tehnologijom. U Australiji već dugo postoje digitalne vozačke dozvole na primer ali do sada se ova tehnologija nije koristila na Univerzitetima.

Piter Maršal, direktor Univerziteta Monash je ponosna na ovu prekretnicu ove institucije. „Univerzitet Monash se ponsi ranim usvajanjem i razvojem novih, pogodnih tehnologija i nastoji da kontunuirano poboljšava iskustva studenta i osoblja. Ponosni smo što smo na čelu modernog, efikasnijeg načina na koji studenti i osoblje mogu da se angažuju u našem kapusu.“

Pass ID se koristi tako što se prisloni blizu čitača i na jednostavan način se dobija pristup biblioteci, teretani, uslugama autobusa ili se izvrši plaćanje štampanja i fotokopiranja. Studenti i osoblje mogu da koriste ekspresni režim koji im pruža mogućnost da pristupe Univerzitetu i uslugama bez da otključavaju ili probude svoj uređaj.

Ni Apple ni Google ne znaju kada i gde studenti koriste svoj digitalni Pass kao ni šta kupuju, gde kupuju i koliko plaćanju.

Izvor: 9news.com.au

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.