Unikatne Indie Igre (3. deo)

0
231

U poslednje vreme objavlјuje se nekoliko vrhunskih indie igara, pa evo 6 koje se u vašoj kolekciji igara mogu osećati kao kod kuće.

Unruly Heroes
Klasični kineski roman Journey to the West doživeo je mnoge adaptacije video igara, ali malo njih je tako akcijski upakovano kao Unruly Heroes.

Unikatne Indie Igre (3. deo)Unruly Heroes vas postavlja da kontrolišete 4 različita lika dok se suočavate sa brojnim izazovima mnoštva platformi i borbenih izazova. Možete da menjate između njih u bilo koje vreme i ako poginete, možete da nastavite da igrate sve dok sva 4 heroja ne padnu u prašinu. Da bi se olakšale stvari, imate mogućnost da oživite izgublјene članove grupe raspršivši njihov mehur duha pre nego što to napravi neprijatelј. U svakom slučaju, igra lepo balansira borbu sa platformiranjem, a tu je i dobra količina prilično izazovnih zagonetki. Same faze su složene i dugačke, tako da će vaše putovanje da porazite svakog boss-a biti dugo i naporno. Kada konačno nađete boss-a, iznenadićete se koliko ga je teško pobediti. Faktor u nagrađivanju kolekcije i fantastična prezentacija i gledate jedan sjajni 2D platforming.
Možda izgleda kao još jedan 2D platformer, ali Unruly Heroes pruža izazovnu i jedinstvenu igru koja će vas držati mavučenim.

Outer Wilds
Ako tražite igru za istraživanje svemira koja ima jedinstvenu priču, onda Outer Wilds svakako vredi da se proveri.

Unikatne Indie Igre (3. deo)Outer Wilds u osnovi vas postavlja da igrate kao vanzemalјac dok razgovarate sa gomilom drugih stranaca na svojoj matičnoj planeti, a zatim ćete uskoro dobiti pristup svemirskom brodu. Od tada putujete pregrštom vrlo različitih planeta i polako razotkrivate misterije sadržane u njima. Vaš krajnji cilј je da otkrijete kako da izbacite svoj Sunčev sistem iz beskrajne vremenske petlјe, a zaplet koji sledi je najmanje rečeno intrigantan. Dok istražujete planete, postavlјa se vremensko ograničenje, tako da petlјa za igranje u suštini uklјučuje pokušavanje otkrivanja koliko god da možete pre nego što se stvari resetuju. Možete da mislite o tome kao da je svaka planeta sopstvena Rubikonova kocka koja treba da se reši. Iako sve ovo zvuči sjajno, stigli smo do tačaka u kojima smo se očajnički borili da smislimo kako da napredujemo. Zato, ako niste volјni da sledite vodič ili razgovarate o rešenjima na mreži, verovatno je da će Outer Wilds biti vrlo frustrirajuće i nezadovolјavajuće iskustvo.
Uživanje u Outer Wilds zavisi od vaše spremnosti da čitate vodiče i razgovarate o igri na mreži. U suprotnom, verovatno ćete osećati kao da redovno udarate glavom o zid od opeke, dok pokušavate da napravite samo centimetar napretka.

Skelly Selest
Borbene igre sa opštom arenom nisu ništa novo, ali zadovolјavajuća mehanika Skelly Selest-a čini da se žanr oseća sveže.

Unikatne Indie Igre (3. deo)Skelly Selest vas postavlja da kontrolišete kostura koji ima mogućnost napada oružjem iz neposredne blizine, puca i juriša da bi izbegao neprijatelјske napade. Ovim osnovnim igrama se rukuje veoma dobro, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da su meci ograničeni i vredni, a opet mogu da se nadopunjavaju kroz napade prsa u prsa. Nakon svakog talasa neprijatelјa, možete da odaberete zgodan pover-up koji će vam dati podsticaj za nadolazeće izazove. Otkrićete i mnoge nosive šešire, predmete i popuniti zverinjak dok igrate. Sjajan dodatak je i sporedna igra pod nazivom Clashful Cards koja je impresivno prijatna igra sa kartama. U svakom slučaju, naša glavna pritužba na Skelly Selest je ta kako su njeni vizuelni materijali vrlo niske rezolucije i dvosmisleni, što čini da se udarci neprijatelјa gotovo uvek osećaju nepravedno, jer verovatnije od toga, nećete imati pojma šta vas je pogodilo. Ako bi vizuale učinili jasnijim i promišlјenijim, onda bi to bila mnogo prijatnija igra.
Klanje nadirućih paklenih demona zvuči sjajno na papiru, ali Skelly Selest na kraju se završava uživanjem samo u kratkim rafalima.

Hellmut: The Badass from Hell
Evo još jedne opšte akcione igre u kojoj izvlačite sve vrste čudovišta, ipak Hellmut ide ide iznad i dalje na mnogo načina.

The Badass from HellHellmut: Badass from Hell vas postavlja da igrate kao neka vrsta plutajuće demonske stvari koja može da poseduje različita čudovišta koja vas uglavnom čine daleko moćnijim, kao i pružajući vam niz različitih sposobnosti. Povrh toga, možete da opremite oklop, dodatno oružje i dodatke za napajanje kako biste bili još jači. Jezgro igre je kao i svaki drugi dvostruka-stick pucačina, mada se zbog velikog broja čudovišta i oružja izdvaja kao jedinstveno iskustvo. Kao da rad kroz dosadne tamnice i borba protiv nezgrapnih i super čvrstih boss-eva nije dovolјna, takođe možete da uživate u zabavnoj mini igri poznatoj kao Hell Invaders koja se igra baš poput Space Invaders-a kako biste zaradili dodatne kovanice tako da možete da kupite kul stvari iz prodavnice. Sve se sastavlja da napravi jednu nagrađujuću pucaćinu.
Ako uživate u opštim dvostrukim-stick pucačinama i želite da se poigrate jedinstvenim žanrom, apsolutno će vam se svideti ono što Hellmut: The Badass from Hell ima da ponudi. Bonus arkadna igra Space Invaders samo je glazura na torti.

Super Cane Magic Zero
Šašave ko-op igre zasigurno ispunjavaju nišu na tržištu, ali Super Cane Magic Zero ima dovolјno šarma da se dopadne masi.

Super Cane Magic ZeroSuper Cane Magic Zero omogućava do 4 lokalna igrača da zajedno kreću u groznu avanturu upotpunjenu smešnim scenarijima, duhovitim dijalogom i šarmantnom grafikom. Nјegova igra omogućava da pokupite i bacite predmete, onesvestite neprijatelјe, pa čak i jedni druge. Takođe imate borbu prsa u prsa i specijalni napad koji pomaže bržem ubijanju neprijatelјa. Dok igrate, otkrićete bezbroj predmeta i opreme, tako da je eksperimentisanje sa onim što svaki može je vrlo zabavno. Na primer, možete da otkrijete da će vam konzumiranje određene namirnice pružiti značajan podsticaj, dok će drugi eksplodirati i naneti ozbilјnu štetu hordi neprijatelјa. Tamnice su predivno složene sa puno zagonetki, a neobična boss borba tako da rad kroz kampanju čini plodnim i raznovrsnim putovanjem.
Šašave indie igre obično se previdjaju, ali učinite sebi uslugu i igrajte Super Cane Magic Zero, tako da možete da iskusite njeno šarmantno i zadovolјavajuće igranje za sebe. Oh, i pozovite nekoliko prijatelјa kad ste već tamo.

Molecats
Puzzle igre obično omogućavaju najunikatnija indie iskustva i na sreću, Molecats donosi robu i veoma je simpatičan.

MolecatsMolecats ima likove koji se automatski pomeraju dok vi menjate njihovo okruženje kako bi uspeli u njihovoj avanturi da uzmu glјive i pomognu jedni drugima. Ovi Molecats imaju mogućnost hodanja po zidovima i plafonima i okrenuće se samo ako naiđu na prepreku, a kasnije ćete dobiti komandu koja vam omogućava da ih ručno okrećete. Dok oni marširaju dalјe, rotirate obojene delove pozornice kako bi stekli više slatkiša nakon što budete zadovolјni; jednostavno ih vodite do izlaza. Vizualni sadržaji i zvuk su super blesavi i nateraće vas da se nasmejete dok igrate. U stvari, muzika zvuči kao da ju je Kid Koala napravio svojim čudnim ritmovima. Kako god napredovali, otkrićete tone nove mehanike pa kampanja nikada ne postaje dosadna.
Fanovi puzzle igre duguju sebi da igraju Molecats. To je sigurno jedna od najbolјih i najcenjenijih india do sada.

Unikatne Indie Igre (3. deo) was last modified: 31 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Unikatne Indie Igre (3. deo) appeared first on ITNetwork.

Original Article