Unikatne Indie Igre (2)

0
212

Indie igre dolaze u najrazličitijim varijantama, ali vrlo malo je zaista jedinstvenih pa je ovde 7 novijih naslova koji se definitivno ističu.

RemiLore
Ako akcijski RPG roguelike dungeon crawler zvuči kao vaša igra, onda evo nove anime inspirisanim avanture samo za vas.

7 novijih naslovaRemiLore vas stavlja u poziciju igranja kao devojčicu po imenu Remi, koja ima šašavu knjigu nazvanu Lore koja neprestano lebdi oko nje. Igrate je prolazeći kroz proceduralno stvorene tamnice dok hackujete i slashujete na neprijatelјe, oslobađate čarobne uroke i bežite od štetnosti i preko praznina. Kako napredujete, prikupićete bogatstvo slatkih poslastica koje deluju kao RemiLore-ova valuta koju možete da razmenite ili za privremene predmete u prodavnicama ili za stalne pokrete preko menija. S obzirom na to da je roguelike, moraćete da počnete od početka kad propadnete, ali vaši otklјučani elementi ostaju netaknuti. Iako se sve to čini cool, i igra izgleda i zvuči sjajno, njen gameplay se izuzetno ponavlјa i postaje nezanimlјiv nakon što ga igrate sat vremena ili više. Srećom, možete da igrate ko-op sa prijatelјem, ali i dalјe je najbolјe za uživanje u kratkim rafalima.
Iako se odlikuje jedinstvenom premisom i čvrstom kombinacijom žanrova, osnovna igra RemiLore-a je jednostavno previše monotona da bi ostala zabavna.

Degrees of Separation
Ovde imamo otvoreni ko-op 2D platformer koji će testirati vaše praktične sposobnosti rešavanja problema, ali da li je zabavan?

7 novijih naslovaDegrees of Separation stavlja vas i prijatelјa u poziciju igranja kao Ember i Rime koji predstavlјaju toplotu i hladnoću. Dok trčite i skačete, ekran se deli na tačku između vas i drugog igrača. Dok se to događa, pozornica može da se pretvara na neki način, poput zamrzavanja ili toplјenja vode. Kao rezultat, moraćete da sarađujete sa partnerom kako biste smislili kako da rešite škaklјive situacije i toliko je pametan da stvara impresivno korisnu dinamiku. Dok igrate, pripovedač će opisati priču što je fantastičan dodir. Međutim, naš omilјeni aspekt je taj što vam Degrees of Separation daju slobodu da rešite koje god zagonetke želite i na taj način vam daju čarobne maramice koje otklјučavaju dalјe faze. Drugim rečima, ako ste ikada zaglavili, možete jednostavno da pređete na sledeću slagalicu.
Ko-op igre ne postaju mnogo bolјe od Degrees of Separation. Nјegov genijalan dizajn slagalice i otvorena kampanja savršeni su za zajedničku zabavu dok predivni vizuelni prikazi i naracije knjige sa pripovetkama sve čine još privlačnijim.

Aragami: Shadow Edition
Šunjanje okolo i dok prikriveno ubijate neprijatelјske straže nije ništa novo, ali Aragami uspeva da žanr učini svežim.

7 novijih naslovaAragami: Shadow Edition stavlјa vas u ulogu kontrolera nad titularnim ubicom koji je na misiji da spasi zaroblјenu devojku. Igrate ga pažlјivo njuškajući oko neprijatelјske straže dok ih ubijate kad god vam se čini da treba. Iako ovo zvuči direktno, Aragami ima sposobnost manipulacije senkama što mu omogućava da preskače kratke udalјenosti i crta privremene senke na svom putu. Igra je super čvrsta i stvara za neke zaista napete situacije sa iznenađujućom količinom čuvara. Osim toga, Aragami ima prelepe stilske vizuelne izvode i savršen audio koji čine da igra neprestano bude impresivna, a apstraktni animirani među scene će vas terati da stalno nagađate. Konačno, ovaj Shadow Edition čak uklјučuje i drugu kampanju u obliku Aragami: Nightfall-a koja sadrži 2 nova lika.
Ljubitelјi stealth igara naći će mnogo lјubavi u elegantnom i nagrađivanom Aragami-ju, posebno u okviru ovog potpuno opremlјene Shadow Edition.

Rym 9000
Kada je reč o upucajte ih, to je sve već bilo učinjeno, ali nikada nismo igrali neku tako apstraktnu kao Rym 9000.

7 novijih naslovaRym 9000 je u osnovi standardni vertikalni upucajte ih gde držite dugme za pucanje. Ono što ga čini jedinstvenim jeste to što ima neprestano blјeštave i tresuće vizuale što igru čini gotovo nemogućom za igranje i tako dezorijentiše. Srećom, trešenje možete da isklјučite u meniju neobično skrivenih opcija što smo rado uradili čim smo ga otkrili. Međutim, i nakon što je isklјučite, Rym 9000 je i dalјe težak za gledanje sa njegovim namenski blistavim vizualima i haotičnim delovanjem. Dobra stvar je što je igra jednostavna koliko i jeste zbog njenih karakterističnih elemenata, jednostavno bi bilo previše toga da primi još. U svakom slučaju, polako se krećete kroz kampanju dok ponovo i ponovo ponavlјate svaku fazu je nekako prijatno, ali ono što je još zabavnije, je otklјučavanje delića znanja ostvarenjem određenih podviga koji vas takođe nagrađuju trofejima. U početku može da bude teška igra za uživanje, ali prilično je zabavna čim pređete preko grba.
Ako tražite umilјat iako simplistički upucajte ih, onda će Rym 9000 biti solidan dodatak vašoj kolekciji.

Minesweeper Genius
Oni koji traže nekonvencionalnu igru slagalice na isti način kao i Picross, sigurno će dobiti udarac ove pametne mozgalice.

MinesMinesweeper Genius stavlјa vas u ulogu Aristotel-a koji mora rešiti niz faza. Da biste to učinili, jednostavno ga vodite duž rešetke da biste došli do izlaza. Međutim, rešetka sadrži mnogo raspršenih mina, pa je njihovo izbegavanje klјuč uspeha. Da biste zaklјučili gde se nalaze mine, morate da posmatrate tragove kao što su brojevi koji idu na dve strane polja kao i brojevi srednjeg polјa koji označavaju koliko okolnih mina ima. Sa simpatičnim i duhovitim vizualima, mnoštvom trikova koji se polako uvode i nasumično generisanim nivoima, teško je ne uživati u svakoj sekundi igranja. Zaista je impresivno da su programeri uspeli da naprave tako zabavnu igru od elemenata iz Picross-a i Minesweeper-a i nadamo se da će stvoriti još jedinstvenih zagonetki nadalje.Fanovi slagalice pronaći će puno toga što će se volјeti u Minesweeper Genius-u. Količina prijatne igre i ponavljanja je zaista fantastična.

Cinders
Ako vam je dosadilo da igrate izazovne igre i želite samo da pročitate knjigu, Cinders vam može da vam pruži korisno iskustvo.

CindersCinders je vizuelni roman koji je u osnovi moderno prepričavanje Pepelјuge. Iako ne sadrži bilo kakav bitan način igranja, priču možete da oblikujete po želјi uz mnoštvo traženja odluka na ekranu. Ovo možda zvuči jezivo, ali zapravo smo smatrali da je priča iznenađujuće privlačna, posebno njenim modernim stavom, izrazitim likovnim stilom i divnim orkestralnim rezultatima. Svaki put kada igrate, možete da pokušate da oblikujete priču u različitom ekstremnom pravcu i to ima za rezultat neke iznenađujuće trenutke za koje nikada ne biste pomislili da biste ih videli u svetu Pepelјuge. Iako je ovo sjajno, voleli bi da vidimo neku vrstu igranja. Čak bi i nekoliko RPG elemenata uradilo trik.
Kao prilog za odabiranje sopstvene avanture, Cinders je predivno iskustvo, ali ne izgleda baš kao potpuna video igra.

Bard’s Gold
Evo indie roguelike za igrače koji uživaju u 2D akcionim igrama postavlјenim u retro-stil fantazi svetovima.

Bard's GoldBard’s Gold stavlјa vas u ulogu malog čoveka koji baca različito oružje kao njegov glavni napad. Takođe može i dvostruko da skače, tako da je sigurno sposoban mali momak. U osnovi pokušavate da napredujete slučajno generisanim fazama, dok ubijate bilo koje čudovište koje vam stoji na putu. U međuvremenu, obilјe opasnosti može da vam okonča život u trenutku, poput šilјaka koji mogu da padnu sa plafona ili ekseri iz poda i strelica koje se ispaljuju iz zidova. Najzanimlјiviji deo igranja je u tome što možete da nađete komade opreme poput štita, čarobne naočare koje otkrivaju tajne, obuću, razno oružje, pa čak i zaštitni balon. Jednom smo otkrili skrivena vrata koja su nas poslala na bonus pozornicu sa temom Halloween. Ovo je sve u potpunosti prijatnno, ali količina iznenadnih smrti može da bude vrlo frustrirajuća.
Igrači koji vole iskustva iz stare škole uporedo sa nepravednom smrću sigurno će naći mnogo toga da vple u Bard’s Gold. Nažalost, moderni igrači koji preferiraju opširnije igre će se verovatno previše iznervirati sa ovim.

Unikatne Indie Igre (2) was last modified: 30 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Unikatne Indie Igre (2) appeared first on ITNetwork.

Original Article