Unikatne Indie Igre (1)

0
85

Igrajte nešto drugačije s vremena na vreme!
Kada je u pitanju indie gaming, uvek postoji širok izbor svežih naslova za uživanje. Nedavno smo igrali gomilu indies-a, tako da evo naših razmišlјanja o 6 nesumnjivo jedinstvenih iskustava.

Chiki-Chiki Boxy Racers
Iako Chiki-Chiki BoxyRacers izgleda kao prosečna opšta trkačka igra, tu je mnogo više od toga što se vidi.

Unikatne Indie IgreChiki-Chiki Boxy Racers je živopisno trkanje puno voksela sa impresivnom količinom načina za igranje. Za početak, možete da igrate sami protiv AI protivnika, u lokalnom multiplayer-u na istoj ili više povezanih Switch konzola, i na mreži za do 8 igrača. Međutim, što se nas tiče, ne možete da se igrate sa kombinacijom lokalnih i online igrača, što je velika propuštena prilika. U svakom slučaju, osnovni gameplay vam pruža trke po stazama koristeći vaše vozilo i kontrolišući stil izbora. Igranje je veoma opraštajuće jer brzo preskočite na prednji deo paketa kad god zaostanete predaleko iza čega je malo previše oprošteno, ali pretpostavlјamo da to omogućava svakom da se lepo provede.
Pored osnovne jezgrene trkačke igre koja sadrži zabavni sistem za pojačanje, postoji nekoliko modova za borbu na kojima ćete sakuplјati novčiće, pokušavajući da srušite blokove sa platforme, slikate faze što efikasnije i čak se takmičite u igra automobilskog fudbala, ali je daleko manje zabavna od Rocket League. Ove mini-igre su uredne, ali nijedna od njih nema mnogo dugi vek trajanja, tako da ćete verovatno prestati da igrate nakon što svakoj igri date nekoliko pokušaja. Takođe, sigurno nema puno lјudi na mreži. Nismo mogli da nađemo nijednog igrača.
Na kraju, Chiki-Chiki Boxy Racers je slatko malo trkanje koji sadrži nekoliko sjajnih mini igara, ali nedostatak vrednosti za ponavlјanje znači da ćete ga verovatno igrati malo vremena, a zatim nikada više ga ne nastaviti.

Spectrum
Evo igre za lјude koji vole da izazovu sami sebe. Spectrum sadrži mnoštvo stilskih pozornica, zato se spremite za plutanje!

Unikatne Indie IgreSpectrum izgleda kao 2D platforma, ali je vrlo jedinstvena i izazovna igra. U principu upravlјate čudnim tamnim entitetom tapkajuć8 dugmiće u beskonačan skok u vazduh ili da zaronite dole. Zaista je tako jednostavno. Završavanje svake faze je prilično jednostavno, ali kad pokušate da ih savladate; tada stvari postaju teške! Pokušaj da se nadmaši vremensko ograničenje svake faze i prikupi svaki predmet, a da pritom ne nanesete štetu može da bude potpuno brutalan, posebno u super tvrdim minusima. Neke opasnosti vas ubijaju odmah, dok druge samo oduzimaju zdravlјe i naletite na mnoge nezaboravne i škaklјive situacije tokom putovanja. Spectrum odlikuju prelepi i elegantni vizualni prikazi, kao i fantastičan zvuk niske frekvencije koji savršeno nadopunjava gameplay. Ipak je malo kratak, sa samo 8 sveta.
Obožavali smo da igramo izazovne scenarije Spectruma i toplo ga preporučujemo bilo kojem igraču koji uživa u ponavlјanju i mastering fazama.

ADIOS Amigos
Ranije poznat kao Amazing Discoveries In Outer Space, ADIOS Amigos je čudesna 2D igra istraživanja svemira. Hajde da je proverimoUnikatne Indie IgreS obzirom na to da smo pre nekoliko godina već imali recenziju Amazing Discoveries In Outer Space, ovde nećemo da ulazimo u preveliku dubinu, jer jednostavno možete da pročitate našu originalnu recenziju da biste znali o čemu se radi. Međutim, mnoge su se stvari promenile od kada je prvobitno objavlјena, pa nam dopustite da opišemo kako je ova verzija mnogo bolјa. Prvo, postoji mnogo više raznovrsnosti i sadržaja, tako da ćete stalno otkrivati nove kolekcionarske predmete čak i nakon što igrate satima. Pored ovoga, najvažniji dodatak je ko-op za do četiri istovremeno lokalna igrača. Ekran se deli na intuitivan način, tako da ako ste zajedno sa prijatelјima, svi će biti deo velike slike. Ako želite da se igrate sa manje veštim igračima, oni mogu da izaberu rookie mod koji nudi pojednostavlјeno igranje u kojem čak i dete može da uživa.
Ostali značajni dodaci uklјučuju istraživačke svemirske stanice, NPC brodove, crne rupe, rupe za crve, sunčeve baklјe, robote, više stvorenja i dodatne klase astronauta, brodove, kape i tajne. S obzirom na to da smo bili malo razočarani originalnom igrom i temelјito uživali u ovom vremenu sa ovom novom verzijom, lako možemo da kažemo da je daleko superiornija i programeri su je ovaj put zaista uradili kako treba. Tako rečeno, faktor sreće ostaje značajan i ponavlјanje više puta zaredom može brzo da postane zamorno, ali to je ipak vrlo zabavna igra.
ADIOS Amigos uzeo je ono što je Amazing Discoveries In Outer Space učinilo jedinstvenim i pretvorio ga u nešto izuzetno prijatno. Ako ste raspoloženi za igranje čudne 2D ko-op igre za istraživanje svemira, ovo trebate da dodate u svoju kolekciju igara.

CastleStorm
Evo igre koja postoji od 2013. Pitanje je: da li trebate da igrate CastleStorm na vašem Switch-u?

IndieGamesOvo je treći put da smo igrali CastleStorm. Prvo smo uživali u Xbox 360 godinama unazad, a zatim smo igrali na PlayStation VR. S obzirom da je ovo još jedna igra koju smo već pregledali, nećemo predugo o tome da raspravlјamo. U osnovi, vi kontrolišete balističku komandu i komandujete malom vojskom kako biste se borili protiv neprijatelјa koji pokušavaju da napadnu vaš dvorac. Takođe morate da uništavate neprijatelјske zamkove duž puta. To je fantastična mešavina žanrova kao što su strategija u realnom vremenu, Angry Birds, pa čak i da ih pobedite kada prizovete heroja da razbije glave vaših protivnika. Za razliku od nezgrapne VR iteracije, CastleStorm se oseća kao kod kuće na Switch-u zajedno sa intuitivnim kontrolama na dodir i igranjem koji su pogodni za zabavu u pokretu. Rekli bi da je ovo najbolјi način uživanja u ovom klasičnom indie izdanju.
CastleStorm zabavlјa igrače već više od 5 godina i ova Switch verzija je trenutno najprijatnija iteracija. Dakle, ako nikada još niste imali priliku da je igrate ili jednostavno želite prenosivu verziju, svakako je vredno da pokupite kopiju za Switch.

Vroom Kaboom
Ako ste ikada želeli da igrate online konkurentsku borbenu igru zasnovanu na vozilima sa podrškom za VR, onda evo igre za vas.

IndieGamesVroom Kaboom je čudna igra. U suštini odaberete karte iz vašeg deljenja kako biste poslali odgovarajuća vozila niz put da bi mogli da raznesu strukture vašeg protivnika. Takođe možete da postavite blokade puta i slično, kao i da upravlјate vozilima koja uklјučuju sve od dronova i skutera do buldožera. Svako vozilo ima posebnu veštinu koja može da vam bude od velike koristi, posebno kada imate malo resursa kada trebate da koristite karte. Međutim, igranje je samo nered i uspeva da se istovremeno oseća haotično i bezumno. Kada uzmete u obzir frustrirajuće trenutke kao što su mnoštvo vozila samo da bi se trenutno zaleteli u blokadu puta ili se vozilo neočekivano usporilo neposredno pre skoka, gledate jednu iritantnu igru.
Srećom, podrška za VR zapravo čini da igranje postane impresivnije jer morate da držite jednu ruku koja ima meni da biste mogli da odaberete karte drugom rukom. Kada upravlјate vozilima, ona izgledaju mnogo uzbudlјivije za razliku od lagodnih ne-VR vizuela. Uz sve to, činjenica da morate da koristite PlayStation Move kontrolere predstavlјa značajan problem.
Mešanje žanrova obično ima za rezultat zanimlјiva igračka iskustva, ali Vroom Kaboom je malo previše pomešan da bi bio prijatan.

Haunted Dungeons: Hyakki Castle
Igre u tamnicama iz prvog lica postoje već decenijama, ali nekoliko ih je jedinstvenih kao Haunted Dungeons: Hyakki Castle.

Unikatne Indie IgreHaunted Dungeons: Hyakki Castle vas stavlja u poziciju da kontrolišete grupu četvorice hrabrih lјudi koji su zatvoreni u demonskom dvorcu i vaš posao je da pobegnete. Da biste to učinili, moraćete da rešavate zagonetke i borite se protiv čudovišta u ovom dungeon crawler RPG-u iz prvog lica. Nјegova najistaknutija mehanika je u mogućnost da vašu grupu podeli u dve grupe od 2. To vam omogućava da okružite teške neprijatelјe i nanesete više štete odpozadi, kao i da rešite zagonetke gde oba tima moraju da stoje na jastucima za pritisak, itd. Element preživlјavanja je implementiran u brojače gladi za svakog člana grupe. Možete da se odmaratie u bilo kojem trenutku i oporavite HP, ali samo hrana će ugasiti glad, tako da morate da osigurate da nađete dovolјno hrane da ostanete živi. Otkrićete i mnoštvo opreme i tajni, tako da je to prilično korisna igra.
Iako Haunted Dungeons: Hyakki Castle ima veoma pametnu mehaniku u igri, njegove dvosmislene i smele vizuelne slike slikaju neverovatno monoton svet. Neprijatelјski dizajni su takođe prilično generički, a imaju i neke vrlo hrome zvučne efekte zbog kojih je igranje nekako sramotno. Tako rečeno; ako uživate u ovakvim vrstama igara, onda je to dovolјno jedinstveno da garantuje kupovinu, to je zasigurno.
Haunted Dungeons: Hyakki Castle možda ima zanimlјiv i zadovolјavajuće dungeon crawling igranje opstanka, ali njegovi aspekti prezentacije definitivno izvlače mnogo zabave iz jednačine.

Unikatne Indie Igre (1) was last modified: 29 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Unikatne Indie Igre (1) appeared first on ITNetwork.

Original Article