Ukrajinci objavili popis svih zaposlenika FSB-a u Lubyanki

0
51

U informatičkom ratu između Rusije i Ukrajine sve se više čini da pobjeđuju Ukrajinci, jer Rusima podaci cure na sve strane.

Glavna obavještajna uprava Ministarstva obrane Ukrajine na internetu je javno objavila popis svih 620 zaposlenika Savezne sigurnosne službe Ruske Federacije FSB koji rade u glavnoj bazi te agencije u Moskvi, u ulici Bolshaya Lubyanka (slika gore).

Drugim riječima, set podataka sadrži imena, datume i mjesta rođenja, brojeve putovnica, datume izdavanja, šifre ovlaštenja i druge podatke 620 ruskih špijuna koji su registrirani za rad u moskovskom uredu FSB-a. "Svaki Europljanin bi trebao znati njihova imena", napisali su ukrajinski dužnosnici u objavi na Facebooku, a popis su naslovili "Ruski službenici FSB-a uključeni u kriminalne aktivnosti zemlje agresora u Europi".

Ovo nije jedini takav set podataka kojeg su se dočepali Ukrajinci, jer su već objavili imena i druge podatke čak 1.600 ruskih vojnika i časnika koji se smatraju odgovornima za potencijalne ratne zločine i genocid u Buči.

Pored toga, Ministarstvo obrane Ukrajine na svojoj je internetskoj stranici objavilo i popis najviših ruskih časnika koji sudjeluju u agresiji. Među tim podacima su također detalji o njihovim dužnostima i jedinicama kojima upravljaju, a za svaku jedinicu se navodi gdje se nalazi ili se nalazila i u kojim je napadima i zločinima sudjelovala.

Na kraju, tu je i popis ukrajinskih časnika koji su proglašeni izdajnicima jer su se priklonili Rusima, pa se doista može reći da Rusi i njihovi saveznici jako loše čuvaju podatke jer su vjerojatno toliko uvjereni u svoju nadmoć da misle da za to nema neke velike potrebe, što je dakako u suprotnosti s temeljnom vojnom doktrinom jer rezultati na terenu pokazuju da su Ukrajinci jako dobro upoznati sa svim kretanjima, akcijama i zapovijedima ruske vojske.

Rusi za sada nisu objavili nikakve podatke o uspjesima vlastitih hakera, a nisu ni potvrdili jesu li ovi ukrajinski podaci autentični.

Original Article